Ε.Κ.ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ: ΣΟΒΑΡΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΣΤΗΝ PROTERGIA

   Το Σάββατο 25/06/2022 στο εργοτάξιο της υπό κατασκευής μονάδας της Protergia – IPP2, συνέβη πολύ σοβαρό εργατικό ατύχημα. 

     Συνάδελφος που εκτελούσε εργασίες σε ύψος στον Λέβητα, ανέπνευσε επικίνδυνα αέρια από δοχείο που βρισκόταν στον χώρο μη γνωρίζοντας το περιεχόμενό του, με αποτέλεσμα να χάσει τις αισθήσεις του. Με τη βοήθεια συναδέλφων απομακρύνθηκε και βγήκε στον καθαρό αέρα απ’ όπου τον παρέλαβαν διασώστες από το εργοστάσιο του Αλουμινίου και τον μετέφεραν στο ιατρείο του εργοστασίου.

     Ο εργαζόμενος της εργολαβίας ΜΕΚΑΤΕ, απ’ ότι φαίνεται εργαζόταν στο χώρο χωρίς να γνωρίζει τον κίνδυνο.

     Από τον τρόπο που έγινε το ατύχημα στη Protergia φαίνεται να υπάρχει κενό στην ενημέρωση των εργαζόμενων που μπαίνουν στους χώρους της. 

      Απαιτούμε από την μεριά της πολιτείας, να προβεί στους απαραίτητους ελέγχους προκειμένου να διερευνηθούν πλήρως τα αίτια του ατυχήματος και να παρθούν όλα εκείνα τα απαραίτητα μέτρα, ώστε κάθε χώρος που εκτελούνται εργασίες να είναι ασφαλής προς εργασία για την προστασία των εργαζόμενων. 

         Η Protergia που έχει την ευθύνη των εργασιών που εκτελεί κάθε εργολαβία στο χώρο της, πρέπει να αναλάβει να κλείσει τα κενά ασφάλειας,  που το παρ’ ολίγον «δυστύχημα», αποκάλυψε. Και έτσι να πάρει μέτρα για να διασφαλιστεί η υγεία, η ασφάλεια και η ακεραιότητα των εργαζομένων στο χώρο της.

                                          Για       το       Δ.Σ. 

            Ο       ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                Ο      ΓΕΝ.  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΟΛΙΟΥΣΗΣ    ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ               ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΣΩΤΗΡΙΟΣ

Δείτε ακόμη

Βοιωτία:Εργάτης λιποθύμησε από επικίνδυνα αέρια σε λέβητα

Σχετικά