Βαλυράκης: Την Πέμπτη θα συζητηθεί η προσφυγή των ψαράδων

Οι δύο ψαράδες επιμένουν ότι είναι αθώοι

Την Πέμπτη 7 Ιουλίου αναμένεται να συζητηθεί στο τριμελές συμβούλιο Πλημμελειοδικών Χαλκίδας η προσφυγή που έχουν καταθέσει οι δυο ψαράδες της Ερέτριας κατά του εντάλματος για την προσωρινή προφυλάκιση τους σχετικά με τον θάνατο του Σήφη Βαλυράκη.

Οι δύο ψαράδες κρίθηκαν προφυλακιστέοι, με τον ανακριτή να υποστηρίζει πως οι κατηγορούμενοι σκότωσαν με δόλο και σε ήρεμη ψυχική κατάσταση τον πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ, ωστόσο οι ίδιοι δηλώνουν αθώοι.

Τι λέει ο δικηγόρος των ψαράδων

Ο δικηγόρος των δύο κατηγορούμενων, Δημήτρης Καρβέλης, είχε εξηγήσει κατά την κατάθεση της προσφυγής ότι «πρακτικά, η προσφυγή δεν έχει να κάνει με την ουσία της υπόθεσης αλλά με τη νομιμότητα της προφυλάκισης», όπως αναφέρει το eviatop.gr. «Δηλαδή προσβάλλουμε τους λόγους για τους οποίους ο ανακριτής μαζί με την εισαγγελέα προφυλάκισαν τους ψαράδες. Για να προφυλακιστεί ένας άνθρωπος ακόμα και όταν κατηγορείται για κακούργημα θα πρέπει να συντρέχουν οι προϋποθέσεις να είναι ύποπτος φυγής ή αν αφεθεί ελεύθερος να κάνει τα ίδια ή παρόμοια αδικήματα», πρόσθεσε.

Σχετικά