Ομιλία του Πάνου Σκουρλέτη στο Δήλεσι(φωτο)

Στην κεντρική πλατεία στο Δήλεσι, στην πολιτική εκδήλωση της ΟΜ Δήμου Τανάγρας, για την κρίση ακρίβειας και τις προτάσεις της Αριστεράς. Το κρίσιμο πρόβλημα της ακρίβειας, με όλα όσα περιλαμβάνει εκ των πραγμάτων, μεγεθύνεται από την κυβερνητική πολιτική διατήρησης της μεγάλης φορολόγησης στα καύσιμα και στα είδη ευρείας κατανάλωσης, αλλά και της προστασίας των υπερκερδών των ενεργειακών εταιρειών πάση θυσία. Κι αυτή η θυσία θα γίνει από την πλειοψηφία της κοινωνίας, η οποία λαμβάνει ανεπαρκή επιδόματα που δεν χτυπούν τη ρίζα της ακρίβειας, που διαιωνίζουν τα προβλήματα. Κερδισμένοι λίγοι ισχυροί του χρήματος.
Η ανάγκη για αλλαγή πολιτικής είναι περισσότερο από επιτακτική, η ακραία νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση της ΝΔ πρέπει να φύγει.

Για να υλοποιηθεί μια διαφορετική πολιτική, που θα έχει τον άνθρωπο στο επίκεντρο. Με επαναπροσέγγιση του παραγωγικού μοντέλου. Με προστασία του περιβάλλοντος. Με προστασία του κόσμου της εργασίας, με βελτίωση των συνθηκών δουλειάς και των αμοιβών. Με ισχυρή κοινωνική πολιτική. Με ενίσχυση της κοινωνικής ασφάλισης και του εισοδήματος των χαμηλοσυνταξιούχων.

Με δημόσιες δομές υγείας που θα αντέχουν στο χρόνο. Με ανατροπή των νόμων που επιβάλλουν τις σκληρές ταξικές διακρίσεις στη παιδεία. Με δημοκρατικές τομές και διεύρυνση των δικαιωμάτων.
Το “όπλο” μας για όλα αυτά είναι η θέληση και η αποφασιστικότητα του λαού. Ο δρόμος περνά μέσα από το ενωτικό κάλεσμα για τη συνεννόηση των αριστερών και προοδευτικών πολιτικών δυνάμεων σε προγραμματική βάση, πάνω σε κρίσιμα σημεία για το αύριο.

Εγγύηση για την επίτευξη αυτού του στόχου, η ανακήρυξη του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ σε πρώτο κόμμα, όποτε κι αν γίνουν οι επόμενες εθνικές εκλογές.

Μπορούμε!

Σχετικά