Αδιανόητο παραλήρημα της Bild: Οι Γερμανοί πληρώνουν την αντικατάσταση οικιακών συσκευών στους Έλληνες

«Αρκετά γενναιόδωρη η ελληνική κυβέρνηση, αλλά…»

Στο στόχαστρο της Bild μπήκε το ελληνικό πρόγραμμα για την επιδότηση ως και 50% της αντικατάστασης ενεργοβόρων οικιακών συσκευών για την εξοικονόμηση ενέργειας, το οποίο «τρέχει» αυτό διάστημα στη χώρα μας.

Η εφημερίδα, γνωστή για τα προκλητικά της άρθρα τα οποία στοχοποιούν τη χώρα μας, χρησιμοποιεί αυτή τη φορά το «επιχείρημα» ότι πρόκειται για κοινοτικά χρήματα, για να καταλήξει -κατά το πρότυπο της εποχής των Μνημονίων- ότι οι γερμανοί φορολογούμενοι πληρώνουν για να αλλάξουν τα ψυγεία στα ελληνικά σπίτια.

Μάλιστα, το δημοσίευμα έρχεται σε μία στιγμή που η εξοικονόμηση ενέργειας είναι το κυρίαρχο ζητούμενο για όλη την Ενωμένη Ευρώπη.

«Αρκετά γενναιόδωρη η ελληνική κυβέρνηση, αλλά…»

«Αρκετά γενναιόδωρη είναι η ελληνική κυβέρνηση που δίνει στους πολίτες της καινούριες οικιακές συσκευές. Αλλά και οι Γερμανοί πρέπει να πληρώσουν το κόστος», σχολιάζει η γερμανική εφημερίδα.

«Ο Έλληνας υπουργός Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, δήλωσε ότι οι πολίτες θα μπορούν να προμηθευτούν τις επόμενες εβδομάδες νέα ψυγεία και καταψύκτες καθώς και συστήματα κλιματισμού με το κράτος να καλύπτει έως και το 50% του κόστους» υποστηρίζει το σχετικό άρθρο και προσθέτει:

«Ο προϋπολογισμός του προγράμματος ανέρχεται στα 150 εκατομμύρια ευρώ, χρήματα της Ε.Ε. Αυτό σημαίνει ότι πληρώνει και η Γερμανία για τις νέες οικιακές συσκευές των Ελλήνων».

«Αυτός είναι ένας αμφισβητούμενος τρόπος να ξοδέψεις χρήματα άλλων κρατών μελών, γιατί, προσέξτε, και αυτά έχουν τα ίδια προβλήματα» σχολιάζει επικριτικά η οικονομολόγος των Χριστιανοδημοκρατών (CDU), Γιάνα Σίμκε.

«Η επιδότηση καταναλωτικών αγαθών στην Ελλάδα δεν  θα αυξήσει το αίσθημα αλληλεγγύης μεταξύ των φορολογουμένων σε άλλες χώρες της Ε.Ε. Οι επενδύσεις σε εναλλακτικούς τρόπους παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας θα είχαν περισσότερο νόημα από ότι σε ψυγεία και συστήματα κλιματισμού. Αυτό δεν θα αντιμετωπίσει τις αιτίες της τρέχουσας ενεργειακής κρίσης» υπογραμμίζει η Γιάνα Σίμκε.

Το γενναιόδωρο πρόγραμμα επιδότησης της ελληνικής κυβέρνησης, όπως σχολιάζει το γερμανικό δημοσίευμα, έχει ως δικαιολογία το γεγονός ότι η εξοικονόμηση ενέργειας αποσκοπεί στη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα και κατά συνέπεια στην προστασία του κλίματος. Ωστόσο, φτάνει να υποστηρίξει ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν ενδιαφέρεται για το κλίμα, αλλά για τις ψήφους: Αφού κάνει αναφορά στην πρόθεση του πρωθυπουργού να κάνει εκλογές την άνοιξη, με την λήξη της τετραετίας, σημειώνει: «Με ένα ολοκαίνουργιο ψυγείο στο σπίτι, η δημοτικότητα του κόμματός του, της Νέας Δημοκρατίας, θα πρέπει σίγουρα να ενισχυθεί»!

Σχετικά

Μία άποψη για το “Αδιανόητο παραλήρημα της Bild: Οι Γερμανοί πληρώνουν την αντικατάσταση οικιακών συσκευών στους Έλληνες”

  1. Πυθαγόρας

    Μιλάνε και οι Γερμανοί , η κωλοφάρα που ρήμαξε την Ευρώπη με δυό παγκόσμιους πολέμους τον εικοστό αιώνα , οι αδίστακτοι δολοφόνοι με φυσικό και οικονομικό τρόπο εκατομμυρίων ανθρώπων , αυτοί που οφείλουν δισεκατομμύρια αποζημιώσεις για τις σφαγές στο Δίστομο ,στα Καλάβρυτα ,στην Κάνδανο , στο Κομμένο , στην Κοκκινιά και σε χίλια άλλα μέρη στην Ελλ΄άδα ,αυτοί που άναψαν φούρνους ,όχι για να φάει φαγητό ο κόσμος αλλά για να ψήσουν τους Εβραίους.
    Γι αυτό βγάλτε το σκασμό και κοιτάξτε καλύτερα πως θα ξεφύγει η Ευρώπη από την μέγγενη των ΗΠΑ και Ρωσίας , τον ανταγωνισμό των οποίων πληρώνουν ακριβά οι Ευρωπαϊκοί λαοί.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα