Πλιακοστάμος:Η χειρότερη διοίκηση από συστάσεως και λειτουργίας του νοσοκομείου Λιβαδειάς

Κωνσταντίνος Πλιακοστάμος-Γενικός Χειρουργός, Διευθυντής Χειρουργικού Τμήματος στο ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

 Η ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΠΟ ΣΥΣΤΑΣΕΩΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ 

Αν ο υπουργός υγείας κύριος Πλεύρης ζήτησε την παραίτηση του διοικητή του νοσοκομείου Αγίου Ανδρέα στην Πάτρα επειδή δεν εξέτασαν έναν 49χρονο ασθενή, στο νοσοκομείο Λιβαδειάς σήμερα που δεν εφημερεύει χειρουργός και αναισθησιολόγος τι ακριβώς πρέπει να κάνει στον διοικητή; Να τον στείλει διακοπές το λιγότερο στην πανέμορφη Λαμία. 

Στο χειρουργικό τμήμα σήμερα μεταξύ άλλων νοσηλεύονται:

– μία 74χρονη ασθενής που προσπαθεί να αναρρώσει μετά από ειλεό που χειρουργήθηκε και υπέστη διάσπαση στο τραύμα της, 

– 62χρονος με βαριά οξεία χολοκυστίτιδα στα όρια του εμπυήματος και πρόσφατο έμφραγμα μυοκαρδίου με αγγειοπλαστική 3 αγγείων προ μηνός, 

– εμμένων ειλεός 42 χρόνου με βαριά αναιμία που μεταγγίζεται. 

Πρόκειται για σοβαρά περιστατικά με πολύ πιο επιβαρυμένο το περιστατικό που μόλις έγινε δεκτό στον Ευαγγελισμό κι αφορά 84χρονο με βαριά κάκωση αριστερού ημιθωρακίου με πολλαπλά κατάγματα πλευρών, έκδηλη αναπνευστική δυσχέρεια, ταχεία ανταπόκριση κολπικής μαρμαρυγής και εμπύρετο νόσο covid. Ο τελευταίος ασθενής συνοδεία της μοναδικής αγροτικής ιατρού που θα εφημέρευε σήμερα στον χειρουργικό τομέα διακομίστηκε στον Ευαγγελισμό. Για όσο χρόνο λείψει για τη διακομιδή η αγροτική ιατρός δεν θα υπάρχει ΚΑΝΕΙΣ να καλύψει το τμήμα επειγόντων περιστατικών χειρουργικά. Μόλις η συνάδελφος επιστρέψει θα πάει στο χώρο των επειγόντων να συνεχίσει τη βάρδιά της στην εφημερία όλο το βράδυ. Αυτή είναι η ζωή της 8 ολόκληρες μέρες το μήνα όπως και όλων των μη ειδικευμένων ιατρών.

Η φωτισμένη διοίκηση του νοσοκομείου Λιβαδειάς μαζί με αυτή της 5ης υγειονομικής περιφέρειας προέβλεψε για σήμερα που δεν εφημερεύει ειδικευμένος χειρουργός στη Λιβαδειά να καλύψει από 45 χιλιόμετρα απόσταση ένας άλλος χειρουργός στο νοσοκομείο Θηβών. Επί της ουσίας ο συνάδελφος αντί για οδηγίες μπορεί άνετα να μας δίνει την ευχή του και την ευλογία του κι ό,τι άλλο επιθυμεί για καλό κατευόδιο προς τον αγύριστο. Γιατί σοβαρές ιατρικές οδηγίες χωρίς να γνωρίζει τα βαριά περιστατικά που νοσηλεύουμε σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να δώσει. 

Κι όμως οι διοικήσεις του νοσοκομείου Λιβαδειάς και της 5ης ΥΠΕ θεωρούν ότι αυτός είναι δόκιμος τρόπος να καλύψει το κενό που η ίδιες δημιούργησαν μετακινώντας σκανδαλωδώς τη χειρουργό σε Νοσοκομείο των Αθηνών. Για το κενό της 10ης Αυγούστου υποσχέθηκαν επίσης ότι θα φέρουν γιατρό από την Καρδίτσα, άμα τον δείτε σφυρίξτε κλέφτικα. Ευνόησαν προκλητικά τη χειρουργό που ήταν στο νοσοκομείο Λιβαδειάς και μετακινούν χωρίς λογική γιατρό και τον εξαναγκάζουν να έρθει από το νοσοκομείο της Καρδίτσας. Δεν έχει κανέναν λόγο αυτός να έρθει και δεν θα έρθει. Ακάλυπτες θα μείνουν οι μέρες που έπρεπε να εφημερεύει η χειρουργός που μετακινήθηκε. 

Χαρισματικές, εμπνευσμένες αποφάσεις ανώτερων νοητικά ανθρώπων, πού κρύβονταν τόσο καιρό αλήθεια; Έχει κι άλλα τέτοια στελέχη η ΝΔ ή τα πήρε μεταγραφή; Ο Σερέτης ήταν αποτυχών υποψήφιος βουλευτής με το ΚΙΝΑΛ το 2015, τα προσόντα του όμως εκτιμήθηκαν κι αξιοποιήθηκαν αναλόγως από τη ΝΔ. Εναντίον μας!!

Να ξέρετε ότι το μόνο που κάνει η διοίκηση του νοσοκομείου Λιβαδειάς και της 5ης ΥΠΕ είναι να εκθέτει με προκλητικό τρόπο την υγεία των χειρουργημένων ασθενών που ήδη νοσηλεύονται όπως κι αυτών που θα έρθουν να νοσηλευτούν. Οι άνθρωποι αυτοί μάς εμπιστεύονται και έρχονται να χειρουργηθούν θεωρώντας ότι διασφαλίζουμε την αξιοπιστία της νοσηλείας τους. Αν αυτό πάψει να συμβαίνει είναι καθήκον μας να σταματήσουμε να χειρουργούμε. Εμείς σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να εκτεθούμε, καταγγέλλουμε τις ελλείψεις αλλά και τους υπεύθυνους που τις δημιουργούν και τις διαιωνίζουν.

Προς το παρόν η διοίκηση μάς εξαναγκάζει να λειτουργούμε όλο και περισσότερο στα όρια μας και να καταστρατηγούμε ιατρικά πρωτόκολλα διάγνωσης και διερεύνησης παθολογίας. Δεν είναι λίγες οι φορές που κάνουμε καθυστερημένα απεικονιστικούς ελέγχους επειδή δεν εφημερεύει ακτινολόγος. Δεν είναι λίγες οι φορές που περιστατικά χειρουργήθηκαν αργότερα επειδή δεν εφημέρευε αναισθησιολόγος και το περιστατικό αδυνατούσε πραγματικά να μεταβεί στην Αθήνα. Πολλές φορές δεν το δέχτηκαν στην Αθήνα σε νοσοκομείο. Είναι πολύ κοντά η χρονική στιγμή που οποιαδήποτε ιατρική πράξη στο νοσοκομείο Λιβαδειάς με τον τρόπο που ασκούν διοίκηση οι Τσαντήλας Σερέτης θα είναι λίαν επισφαλής, τότε αναγκαστικά θα διακομίζονται όλα τα περιστατικά στην Αθήνα κι αυτό αν υπάρχει βεβαίως ασθενοφόρο.

Στοιχειοθετείται αβίαστα και ξεκάθαρα το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος και της έκθεσης του αγαθού της ζωής εναντίον των διοικούντων,  θα κατηγορηθούν και θα λογοδοτήσουν για αυτό. Στο νοσοκομείο Λιβαδειάς καταφεύγουν περιστατικά ανθρώπων που δεν έχουν την παραμικρή δυνατότητα μετακίνησης σε τριτοβάθμιο νοσοκομείο. Οι άνθρωποι αυτοί  επιλέγουν να παραμείνουν στο νοσοκομείο αυτό με τη θέλησή τους σε ύστατη προσπάθεια να προστατέψουν την υγεία τους γιατί δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα αλλά και το υποστηρικτικό περιβάλλον να μετακινηθούν σε τριτοβάθμια νοσοκομεία στην Αθήνα. Γι αυτούς είμαστε εδώ γι αυτούς θέλουμε να λειτουργούμε. Αυτούς τους ανθρώπους πρώτα από όλους όμως εκθέτουν οι αποφάσεις του διδύμου της καταστροφής. Αυτοί είναι οι άνθρωποι που κινδυνεύουν περισσότερο επειδή κάποιοι παρανομούν παραβαίνοντας στοιχειώδεις αρχές λογικής.

Η μη εφημέρευση σήμερα χειρουργού στο νοσοκομείο Λιβαδειάς είναι ολέθριο  αποτέλεσμα της απόφασης του διοικητή της 5ης υγειονομικής περιφέρειας Φώτη Σερέτη. Ο απίστευτος διοικητής ο οποίος προσφάτως επιβραβεύτηκε με ανανέωση της θητείας του μετακίνησε μία χειρουργό σε νοσοκομείο των Αθηνών για να την ευνοήσει. Πρόκειται για χυδαίο ρουσφέτι σε βάρος όλων των πολιτών του νομού Βοιωτίας διότι η χειρουργός που μετακινήθηκε δεν προσφέρει τις υπηρεσίες της στο νοσοκομείο Λιβαδειάς που ανήκει ενώ ταυτόχρονα παρακρατεί τη θέση της. Κάτι σαν τους βουλευτές που ανεξαρτητοποιούνται αλλά επειδή πληρώνονται αδρά κρατάνε τη θέση τους και τις βουλευτικές τους αποζημιώσεις. Το δίδυμο θεωρεί ότι τα περιστατικά που ήδη νοσηλεύονται στο νοσοκομείο Λιβαδειάς αλλά και αυτά που θα έρθουν στα επείγοντα με τις ευχές και τις ευλογίες ενός χειρουργού που είναι 45 χιλιόμετρα μακριά στο νοσοκομείο Θηβών μπορούν να έχουν την οποιαδήποτε τύχη. Δεν πείθουν ούτε τον πιο αφελή.

Όλοι οι ασθενείς είναι εκτεθειμένοι σήμερα 03.8.22 όπως και πολλές άλλες ημέρες στον νομό Βοιωτίας αφού δεν μπορεί να αντιμετωπισθεί το παραμικρό περιστατικό χειρουργικού χαρακτήρα. Είμαστε αναγκασμένοι να διακομίζουμε κάθε επείγον χειρουργικό περιστατικό. Είναι μέγιστη η ευθύνη που έχουν οι πολιτικοί της περιοχής μας αφού δεν σταματούν το δίδυμο της αποτυχίας και δεν προβάλλουν την παραμικρή αντίσταση στη διαρκή υποβάθμιση του νοσοκομείου μας. Έχουμε από καιρό κατονομάσει τους υπαίτιους αλλά μοναδική έγνοια των κυβερνητικών πολιτικών κάθε επιπέδου είναι η παρουσία τους για λόγους αυτοπροβολής σε πανηγύρια και πολιτιστικές εκδηλώσεις χαμηλού αισθητικού αποτυπώματος.

Οι γιατροί που έχουμε μείνει στο νοσοκομείο προσπαθούμε να το κρατήσουμε όρθιο και πέραν των υπαρκτών ελλείψεων έχουμε ως ορκισμένους εχθρούς τη διοίκησή του και την 5η υγειονομική περιφέρεια. Ζητούμε την συμπαράστασή σας, βάλλουν εναντίον σας, υπονομεύουν την υγειά σας με τις αποφάσεις τους, μετακινούν γιατρούς χωρίς να υπάρχει λόγος ικανοποιώντας κομματικά ρουσφέτια.  Προσπαθούν απελπισμένα να δείξουν ότι λειτουργεί άριστα η μονάδα τεχνητού νεφρού στο νοσοκομείο Άμφισσας μετακινώντας νεφρολόγους που τους στερούνται οι εδώ αιμοκαθαιρόμενοι στη Λιβαδειά χωρίς να έχουν προκηρύξει καμία απολύτως θέση. 

Αναγκάζουν τους γιατρούς να αναπροσαρμόσουν τις εφημερίες τους και να κάνουν πολύ περισσότερες με την παράνομη διαδικασία των εντέλεσθε. Που ακριβώς γίνεται αυτό χωρίς τη συναίνεση του γιατρού; Σε ποια υπηρεσία αυξημένων πνευματικών και νοητικών απαιτήσεων κάποιος δουλεύει εξοντωτικά πέραν των βιολογικών του δυνατοτήτων; Πουθενά βεβαίως. Δεν παραλείπουν όμως να φωτογραφηθούν μπροστά σε αυτοκίνητα που τούς δωρήθηκαν και να προκαλούν ακόμη περισσότερο. Γιατί επιδίωξή τους είναι να κρυφτούν όλα τα παραπάνω σοβαρά και να δείξουμε ότι το νοσοκομείο μας λειτουργεί άψογα επειδή μας χάρισαν ένα seat να πηγαίνουμε τα μοριακά τεστ ανίχνευσης covid στην Αθήνα.

Σε όλο αυτό το νοσηρό κλίμα γίνεται καταγραφή των περιστατικών που δεν αντιμετωπίστηκαν σωστά και υποδιαγνώστηκαν λόγω έλλειψης συγκεκριμένης ειδικότητας με παράλειψη της διοίκησης. Θα κινηθούμε δικαστικά εναντίον τους προσπαθώντας να προστατεύσουμε την υγεία σας και τη δική μας επαγγελματική υπόσταση. Χρειαζόμαστε την ηθική σας στήριξη και κατανόηση. Δεν ευθυνόμαστε για τις πολύωρες καθυστερήσεις που συμβαίνουν στο χώρο του νοσοκομείου. Είναι πολύ βαριά η διάθεση όλων μας όπως και η απογοήτευση μας για αυτό που μάς επιφύλαξε η χειρότερη διοίκηση από συστάσεως και λειτουργίας του νοσοκομείου Λιβαδειάς.

Σχετικά

2 Άποψη για τα “Πλιακοστάμος:Η χειρότερη διοίκηση από συστάσεως και λειτουργίας του νοσοκομείου Λιβαδειάς”

  1. Δημητρης

    Λαλιστατος ετοιμος να πολιτευτεί και αυτός…

  2. Δημητρης

    Κύριε Διαχειριστή, το σχόλιο που είναι;Χάθηκε στο δρόμο;

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα