Τουρκία: Μεγάλη φωτιά στο ελληνικό νοσοκομείο στην Κωνσταντινούπολη-ΒΙΝΤΕΟ

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για νεκρούς ή τραυματίες

Στις φλόγες τυλίχθηκε το Ελληνικό Νοσοκομείο Βαλουκλή στην Κωνσταντινούπολη. Η καταστροφή είναι ολοκληρωτική καθώς το κτίριο δεν άντεξε με τη φωτιά να είναι μεγάλη και να επεκτείνεται συνεχώς.

Το κτίριο εκκενώθηκε, ενώ κάποιοι ασθενείς μεταφέρθηκαν έξω είτε σε αναπηρικά καροτσάκια είτε στις αγκαλιές των πυροσβεστών. Συνολικά βγήκαν από το νοσοκομείο 104 άτομα χωρίς να τραυματιστεί κανείς.

Αρχικά τα αίτια της φωτιάς δεν είχαν διευκρινιστεί, ωστόσο στη συνέχεια αναφέρθηκε ότι – σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το ΚΥΠΕ – η πυρκαγιά ενδέχεται να προκλήθηκε από πρόβλημα που προκλήθηκε στο σύστημα ηλεκτροδότησης του νοσοκομείου.

Επί τόπου μετέβη ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου, ενώ περίπου 80 ασθενείς χρειάστηκε να μεταφερθούν μακριά από το φλεγόμενο κτίριο.

https://youtube.com/watch?v=LfwcYMv4e8Q%3Ffeature%3Doembed

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε το CNN Turk επικαλούμενο πυροσβέστες η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο περίπου στις 14:20 χωρίς να υπάρξουν θύματα.

Η πυρκαγιά με βάση και τις εικόνες που μεταδίδουν τα τηλεοπτικά δίκτυα εκδηλώθηκε στη σκεπή του νοσοκομείου και επεκτάθηκε γρήγορα στην εξωτερική επένδυση του κτιρίου.

Ο επικεφαλής του τοπικού δήμου Χασάν Ταχσίν Ουστά δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο TRT πως ασθενείς μεταφέρθηκαν εκτός του κτιρίου.

Όπως αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ οι ασθενείς και οι ηλικιωμένοι που βρίσκονταν στο Μπαλουκλί έχουν μεταφερθεί σε άλλα νοσοκομεία. Σύμφωνα με το CNN Turk από την πτέρυγα του γηροκομείου απομακρύνθηκαν 104 άνθρωποι.

Το κράτος θα ανακαινίσει το νοσοκομείο

Ο νομάρχης Αλί Γερλίκαγια δήλωσε ότι μετά την κατάσβεση το τουρκικό κράτος θα προχωρήσει στην ανακαίνιση του νοσοκομείου.

Από τη φωτιά καταστράφηκε η οροφή του ιστορικού κτιρίου.

Aσθενείς μεταφέρθηκαν αγκαλιά

Οι εικόνες από την εκκένωση του νοσοκομείου είναι συγκλονιστικές, καθώς κάποιοι ασθενείς με κινητικά προβλήματα χρειάστηκε να μεταφερθούν με αναπηρικό καροτσάκι, ή ακόμα και στις πλάτες άλλων πολιτών, για να καταφέρουν να διασωθούν.

Δείτε εικόνες από την μεγάλη φωτιά

Σχετικά