Μαυροβούνιο: Βρήκε τα παιδιά κρυμμένα πίσω από μια πόρτα και τα εκτέλεσε ο 34χρονος

Ανατριχιαστικές οι λεπτομέρειες του τρόπου με τον οποίο έδρασε ο 34χρονος μακελάρης του Μαυροβουνίου επειδή… καθυστέρησαν να του πληρώσουν το ενοίκιο – Πάνω από 100 οι πυροβολισμοί

Τη μεγαλύτερη τραγωδία στην ιστορία του έζησε το απόγευμα της Παρασκευής, γύρω στις 4 (τοπική ώρα) το Μαυροβούνιο. Πρωταγωνιστής ο 34χρονος Βούτσκο Μπορίλοβιτς ο οποίος πήρε την κυνηγετική του καραμπίνα και σκότωσε αρχικά τη γυναίκα με τα δυο παιδιά του γείτονα, στον οποίο νοίκιαζε το σπίτι του, ενώ στη συνέχεια, σε κατάσταση αμόκ, άρχισε να πυροβολεί κόσμο έξω από το σπίτι. Ο τραγικός απολογισμός του μακελειού, που σημειώθηκε στην περιοχή Τσετίνιε, πίσω από την κυβερνητική κατοικία, ήταν 11 νεκροί και έξι τραυματίες, μεταξύ των οποίων ένας αστυνομικός.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ο Μπορίλοβιτς – είχε άδεια για κατοχή όπλου, καθώς ήταν κυνηγός – πήγε στο σπίτι του ενοικιαστή του και, με αφορμή την καθυστήρηση στην πληρωμή του ενοικίου, πυροβόλησε αρχικά τη γυναίκα του (εργαζόταν σαν νοσοκόμα), ενώ στη συνέχεια βρήκε τα δυο αγόρια, ηλικίας 9 και 11 ετών, κρυμμένα πίσω από μια πόρτα, σκοτώνοντας και αυτά! Ο νονός των παιδιών, που άκουσε τους πυροβολισμούς, έσπευσε στο σπίτι και προσπάθησε να προστατεύσει τα παιδιά, ωστόσο ο 34χρονος πυρβόλησε θανάσιμα και αυτόν, αφού πρώτα τον κυνήγησε στην αυλή του σπιτιού!

mavrovounio_7

Στη συνέχεια, ο δράστης τηλεφώνησε στον ενοικιαστή για τον ενημερώσει για την εκτέλεση της οικογένειάς του, πριν ξεκινήσει να πυροβολεί αδιακρίτως άτομα που περνούσαν από την περιοχή. Ένας μάρτυρας ανέφερε πως το περιστατικό κράτησε περίπου μια ώρα, ακούστηκαν περίπου 100 πυροβολισμοί, πριν ο Μπορίλοβιτς πέσει νεκρός από τα πυρά ενός συγχωριανού του.

Povrijeđene u pucnjavi na Cetinju dovode u KCCG

Πηγές ανέφεραν πως ο Μπορίλοβιτς είχε φροντίσει προ ημερών να μεταφέρει τη δική του γυναίκα και τα παιδιά του σε άλλη περιοχή (Χέρτσεγκ Νόβι), ώστε να δράσει… χωρίς περισπασμούς. Ενδεικτικό της μανίας του δράστη είναι το γεγονός πως προσπάθησε, στη διάρκεια των πυροβολισμών, να εμποδίσει ένα ασθενοφόρο να πλησιάσει σε σημείο που βρίσκονταν τραυματίες, ώστε να παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

«Ήταν καλός οικογενειάρχης, η οικογένειά του είχε χρήματα και ζούσε καλά, δεν υπήρχαν ουσιαστικοί λόγοι για το μακελειό. Είμαστε συγκλονισμένοι» είπε γείτονας για το λουτρό αίματος που σημειώθηκε την Παρασκευή.

Σχετικά