Ελεύθεροι με όρους οι γονείς της 8χρονης που πέθανε από θερμοπληξία

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν, μετά την απολογία τους στον ανακριτή, οι γονείς του 8χρονου κοριτσιού που βρέθηκε νεκρό από θερμοπληξία μέσα σε αυτοκίνητο στον καταυλισμό των Ρομά στο Χαλάνδρι. Σε βάρος τους έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για θανατηφόρα έκθεση ανηλίκου.

Στον πατέρα επιβλήθηκε ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης εξόδου, ενώ στη μητέρα απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση δύο φορές τον μήνα σε ΑΤ.

Η δικηγόρος της οικογένειας, Γιάννα Παναγοπούλου, έκανε λόγο για μία τραγωδία και ανέφερε ότι η μητέρα δεν είχε αντιληφθεί ότι έλειπε η 8χρονη γιατί μαγείρευε και όταν βγήκε το μεσημέρι να τη φωνάξει για φαγητό δεν τη βρήκε πουθενά.

Αμέσως οι γονείς και άλλοι κάτοικοι του καταυλισμού άρχισαν να ψάχνουν το κοριτσάκι και πολύ ώρα αργότερα κάποιος το είδε στο κάθισμα του συνοδηγού του αυτοκινήτου που ήταν λίγα μόνο μέτρα μακριά από το σπίτι.

Το αυτοκίνητο ανήκε στον παππού του κοριτσιού και ήταν χρόνια εγκαταλειμμένο, ενώ δεν είχε ούτε πόμολα στις πόρτες.

Όταν βρήκαν την 8χρονη οι πόρτες δεν μπορούσαν να ανοίξουν απ’ έξω, γι’ αυτό έσπασαν το τζάμι και τη μετέφεραν στο Γ. Γεννηματάς όπου όμως απλώς διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Σχετικά