Προειδοποίηση Αρναούτογλου για έντονα φαινόμενα όλη την εβδομάδα με βροχές, καταιγίδες και δυνατούς ανέμους

Τα έντονα φαινόμενα του καιρού θα επικρατούν σε όλη τη χώρα μέχρι και την Πέμπτη (25.8.2022), ίσως και τοπικά την Παρασκευή, προειδοποιεί ο μετεωρολόγος, Σάκης Αρναούτογλου, για τις βροχές και τις καταιγίδες που πέφτουν σε πολλές περιοχές.

Μάλιστα, ο Σάκης Αρναούτογλου προειδοποιεί πως, εκτός από τις βροχές και τις καταιγίδες, υπάρχει πιθανότητα και δυνατών ανέμων, για αυτό και οι πολίτες θα πρέπει να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης και να παραμένουν σε επαγρύπνηση για τον καιρό.

Η ανάρτηση του Σάκη Αρναούτογλου για τον καιρό των επόμενων ημερών:

«Και τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία θέλουν αρκετές περιοχές της χώρας (στεριά, ακόμα και νησιά και κυρίως οι Σποράδες, η Αττική αλλά δυστυχώς και οι πυρόπληκτες περιοχές) να δέχονται έντονα καιρικά φαινόμενα κι αυτό κατά διαστήματα (όχι όλη την ημέρα) από σήμερα και μέχρι την ερχόμενη Πέμπτη, ίσως και πιο τοπικά και την Παρασκευή!

Με αυτά τα δεδομένα, πέρα από τα αιφνίδια πλημμυρικά φαινόμενα, κίνδυνος υπάρχει και από τους ανέμους που συνήθως συνοδεύουν τις καταιγίδες, ενώ δεν αποκλείεται οι συνθήκες να είναι ευνοϊκές ακόμα και για το σχηματισμό σιφώνων!

Σε κάθε περίπτωση και για καλό και για κακό, κατά την ταπεινή μου άποψη θεωρώ πως είναι αναγκαία η επαγρύπνυση αλλά και η λήψη στοιχειωδών μέτρων προφύλαξης!», γράφει ο Σάκης Αρναούτογλου.

Σχετικά