Super League 1, Ιωνικός – Λεβαδειακός 0-0: Μοιρασιά στη Νεάπολη

Τον πρώτο τους βαθμό στη σεζόν πήραν απόψε (26/8) Ιωνικός και Λεβαδειακός, καθώς η μεταξύ τους αναμέτρηση έληξε χωρίς σκορ (0-0), ενώ αμφότεροι είχαν ηττηθεί στην πρεμιέρα.

Ο Ιωνικός ξεκίνησε με τον Χουτεσιώτη κάτω από τα γκολπόστ, τους Ρομαό, Τσιγκρίνσκι, Αντούνες στα στόπερ, τον Βαλεριάνο αριστερό μπακ-χαφ, τον Μύγα δεξιό, τους Μασάς, Μεντόσα, Αοσμαν στον άξονα και τους Ιωαννίδη, Μάντζη στα φορ.

Ο Λεβαδειακός είχε τον Μάρκοβιτς στο τέρμα, τους Κωνσταντινίδη, Βινίσιους, Τζημόπουλο, Βήχο στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά, τους Συμελίδη, Μπελμόντ, Μεχία στον άξονα, τους Μουτίνιο, Βρακά στα άκρα και τον Δούμτσιο στο «9».

Με το.. πόδι στο γκάζι ο Ιωνικός, δοκάρι και «καθαρή» ευκαιρία με τον Αοσμαν
Με το «καλημέρα» στην αναμέτρηση οι γηπεδούχοι μπήκαν με το… πόδι στο γκάζι. Πίεσαν ψηλά, μετέφεραν το παιχνίδι γύρω από τα καρέ του Μάρκοβιτς και οδηγούσαν τους «πράσινους» σε αρκετά λάθη. Μάλιστα σε δύο περιπτώσεις φλέρταραν με το γκολ, αρχικά όταν ο Μάντζης στο 8′ έκλεψε από τον Βινίσιους και έκανε την παράλληλη για τον Αοσμαν που όμως υπό την πίεση του Συμελίδη δεν κατάφερε να κάνει επαφή προ κενής εστίας.

Αμέσως μετά (11′) ο Σύριος με απευθείας εκτέλεση φάουλ σημάδεψε τη συμβολή των δοκών στο «Γ» της αντίπαλης εστίας και ο Ιωνικός κυριαρχούσε.

Ισορρόπησε ο Λεβαδειακός και σταδιακά πήρε τα «ηνία»
Κάπου εκεί όμως, στο 14′, οι Βοιωτοί έστειλαν το «μήνυμα» πως είναι… «εδώ» και μετά από ασυνεννοησία των Βαλεριάνου, Χουτεσιώτη ο Κωνσταντινίδης βρέθηκε σε θέση βολής όμως το σουτ του πέρασε άουτ και η συγκεκριμένη φάση σα να … γύρισε τον διακόπτη.

Ναι μεν από εκείνο το σημείο και μέχρι την ανάπαυλα οι γηπεδούχοι διατηρούσαν την κατοχή, ωστόσο οι «πράσινοι» ήταν εμφανές πως είχαν ισορροπήσει και άρχισαν να «ζητάνε» πράγματα στο ματς, εκμεταλλευόμενοι και το ότι ορισμένες φορές παρουσιάζονταν μεγάλες αποστάσεις μεταξύ των γραμμών του Ιωνικού (σε μία τέτοια περίπτωση ο Ρομαό πιστώθηκε ένα κομβικό stop επί του Μουτίνιο). Παράλληλα υπήρχαν και αρκετές διακοπές, ενώ ο Ιωνικός απείλησε ακόμη μία φορά με τον Αοσμαν (28′) αλλά ο Μάρκοβιτς έδιωξε σε κόρνερ.

Τα πρώτα λεπτά στο δεύτερο μισό ήταν ένα κλικ διαφορετικά, με το σκεπτικό πως πλέον ο Λεβαδειακός όχι απλά είχε «ισορροπήσει» αλλά και πήρε τα «ηνία» της αναμέτρησης. Οι «πράσινοι» πήγαιναν πρώτοι πάνω στην μπάλα, η δράση είχε μεταφερθεί στο μισό των γηπεδούχων και ναι μεν οι Βοιωτοί δεν έφτιαχναν «καθαρές» φάσεις ωστόσο έλεγχαν τον ρυθμό και υπό αυτές τις συνθήκες φτάσαμε στο 66′.

Τρεις αλλαγές από τον Σπανό, ο Βαλεριάνος στον άξονα
Σε εκείνο το χρονικό σημείο ο Ιωνικός προχώρησε σε τριπλή αλλαγή, καθώς ο Δημήτρης Σπανός ήθελε να διορθώσει, και εύλογα, πολλά. Ετσι μπήκαν οι Μίλο, Ελευθεριάδης, Λοβέρα αντί των Μάσας, Ιωαννίδη, Μεντόσα και παρατηρήθηκε… ντόμινο μετατοπίσεων. Ο Αργεντινός αμυντικός πήγε αριστερός μπακ-χαφ, ο Βαλεριάνος πέρασε στον άξονα, ο Λοβέρα ήταν πιο αριστερά, ο Αοσμαν σε ελεύθερο ρόλο, ενώ ο Ελευθεριάδης αν και πιο δεξιά συνέθετε με τον Μάντζη το επιθετικό δίδυμο. Από εκεί και πέρα το ματς «ζωντάνεψε» αρκετά.

Οι γηπεδούχοι έδειξαν να έχουν «φρέσκες» ιδέες και ο Λοβέρα δημιούργησε ορισμένα ρήγματα. Ομως ο Μάρκοβιτς είχε «απαντήσεις», καθώς ο Σέρβος γκολκίπερ ήταν σταθερός και παράλληλα πιστώνεται δύο πολύ καλές επεμβάσεις, στη «σκαστή» κεφαλιά του Μάντζη στο 76′ και κυρίως στη λόμπα του Αντούνες στο 81′, σε εξέλιξη στατικής φάσης.

Η μεγάλη χαμένη ευκαιρία του Τσιριγώτη
Ωστόσο την ίδια στιγμή όσο περισσότερο… ανέβαζε ο Ιωνικός τις γραμμές του, τόσο μεγάλωναν και οι κενοί χώροι κάτι που σήμαινε προϋποθέσεις τρανζίσιον για το Λεβαδειακό, ο οποίος σε δύο περιπτώσεις το βρήκε.

Στην πρώτη ο Χουτεσιώτης έβγαλε το σουτ του Λούα Λούα μέσα από τα καρέ του και ναι μεν ο Δούμτσιος υποδείχθηκε μετά σε θέση οφ σάιντ, όμως αν εκεί είχαμε γκολ θα υπήρχε επέμβαση του VAR. Στο 90′ όμως βρήκε την πιο μεγάλη του ευκαιρία, όταν ο Τσιριγώτης βρέθηκε φάτσα με τον αντίπαλο πορτιέρε, αλλά το πλασέ του πέρασε άουτ.

MVP: Ο Μάρκοβιτς. Ο γκολκίπερ του Λεβαδειακού πιστώνεται σε μεγάλο βαθμό το αποψινό (26/8) αποτέλεσμα, καθώς έκανε ορισμένες κομβικές επεμβάσεις. Κυριότερες όλων ήταν στο σουτ του Αοσμαν στο πρώτο ημίχρονο, στην κεφαλιά του Μάντζη στο δεύτερο και στη «λόμπα» του Αντούνες λίγο αργότερα.

Στο ύψοςτου: Ο Αοσμαν. Ο Σύριος μεσοεπιθετικός ήταν πολύ δραστήριος και «πρωταγωνίστησε» σε τρεις «καθαρές» φάσεις του Ιωνικού, όπου μία σταμάτησε στο αντίπαλο δοκάρι και την άλλη την «έβγαλε» ο Μάρκοβιιτς.

Αδύναμος κρίκος: Ο Βινίσιους. Ο στόπερ του Λεβαδειακού αντιμετώπισε προβλήματα στο πρώτο ημίχρονο, ενώ έκανε και το λάθος από το οποίο ξεκίνησε με τον Μάντζη η φάση του 8′.

Η «γκάφα»: Την έκανε η άμυνα του Ιωνικού στο 14′, όταν και έδωσε ελεύθερο σουτ στον Κωνσταντινίδη, χωρίς πάντως να το «πληρώσει».

Σχετικά