Βρετανία – Ελλάδα σε δύο ρόδες-Τελευταίος σταθμός πριν από την Ακρόπολη η Θήβα

Πλησιάζει στη λήξη της στις 28 Αυγούστου στην Αθήνα, η ποδηλατική πορεία που ξεκίνησε στις 14 Αυγούστου από το Λονδίνο με καμπάνια για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα

Αντίστροφη μέτρηση για τον τερματισμό στην Αθήνα την Κυριακή 28 Αυγούστου, στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, για τους ποδηλάτες που ξεκίνησαν στις 14 Αυγούστου από το Βρετανικό Μουσείο, με σκοπό την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα.

Την καμπάνια αυτή που μεταφράζεται σε μία διαδρομή 3.100 χλμ, υλοποιούν η η αθλήτρια ποδηλασίας Βασιλική Βουτζαλή, σε συνεργασία με τον Δήμο Π. Φαλήρου και οι ποδηλάτες Γιάννης Ευθυμίου, Βασίλης Κόρδας, Στέφεν Στράιχ και Σταύρος Σούμας. Την ομάδα με την είσοδό της σε ελληνικό έδαφος συνοδεύει και ο αθλητής ΑμεΑ Χρήστος Κορομηλάς άτομο με αναπηρία όρασης, Πρόεδρος Ιωνάς ΑμεΑ ΟΑΚΑ, μέλος Δ.Σ του Φάρου των Τυφλών της Ελλάδας και της ΕΑΟΜ ΑμεΑ. Πριν την Αθήνα, η ομάδα των ποδηλατών θα κάνει στάση στη Θήβα, με το Δήμο Θηβαίων να οργανώνει εκδήλωση υποδοχής το Σάββατο, 27 Αυγούστου, στην Κεντρική Πλατεία της Θήβας στις 7μμ.

Σχετικά