Γιώτα Πούλου:Πρώτες Βοήθειες-Η γνώση και η πρόληψη σώζουν ζωές!

Πρώτες Βοήθειες: Η γνώση και η πρόληψη σώζουν ζωές! 

Η γνώση παροχής πρώτων βοηθειών αποτελεί επιλογή ευθύνης και ουσιαστικής προσφοράς απέναντι στους συνανθρώπους μας, αφού κυριολεκτικά μπορεί να σώσει ζωές! 

Ο 63χρονος συμπολίτης μας που συμμετείχε σε αγώνα αντοχής 5 χλμ. στο Κυριάκι Βοιωτίας κατέρρευσε με καρδιακή ανακοπή. Ωστόσο, 4 μέλη της εθελοντικής ομάδας που κάλυπτε τον αγώνα, οι πιστοποιημένοι ανανήπτες Γιώργος, Τάσος, Μαρία και Γιάννης, ξεκίνησαν Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ) και έκαναν άμεση χρήση του απινιδωτή, που αποτελεί απαραίτητη συσκευή σε κάθε δημόσια εκδήλωση, με αποτέλεσμα το θύμα να επανέλθει. Μάλιστα, όταν ο 63χρονος έπαθε δεύτερη ανακοπή οι ανανήπτες συνέχισαν απτόητοι και τον επανέφεραν εκ νέου στη ζωή, με 30 λεπτά συνολικά ΚΑΡΠΑ και 2 απινιδώσεις!

Όλοι μας πρέπει να γνωρίζουμε ότι κάθε άνθρωπος, κάθε ηλικίας σε κάθε κοινωνική ομάδα, μπορεί να παρακολουθήσει μαθήματα παροχής πρώτων βοηθειών που ανά πάσα στιγμή μπορούν να σώσουν μια ζωή. 

Συγχαίρουμε την ομάδα των εθελοντών της «Ελληνικής Ένωσης Έρευνας & Διάσωσης Λιβαδειάς» για την ετοιμότητα, την κατάρτιση, και την αποτελεσματικότητά τους!  

Κοινός μας στόχος η ενημέρωση και η εκπαίδευση όσο το δυνατόν μεγαλύτερου αριθμού πολιτών στην παροχή πρώτων βοηθειών, αλλά και η προμήθεια και η εγκατάσταση απινιδωτών στις πόλεις και τα χωριά της Βοιωτίας!  

Γιώτα Πούλου

Δείτε επίσης

Επανήλθε στη ζωή δύο φορές 63χρονος δρομέας, στο Κυριάκι Βοιωτίας!

Σχετικά