Αρχή της Ινδίκτου – Εορτή Οσίων Συμεών και Μελετίου σε Λιβαδειά και Στείρι-(φωτο)

Στο όμορφο, γραφικό Παρεκκλήσι του Οσίου Συμεών στο χωριό Στείρι, το απόγευμα της Τετάρτης 31 Αυγούστου 2022, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Γεώργιος τέλεσε τον Εσπερινό της εορτής του Οσίου Συμεών του στυλίτη. Στον Εσπερινό συμμετείχαν κληρικοί της περιοχής και οι κάτοικοι του χωριού, οι οποίοι τιμούν και ευλαβούνται τον Όσιο Συμεών. Το θείο λόγο κήρυξε ο Καθηγούμενος της Ι.Μονής Αγίου Γεωργίου Μαυρομματίου πανοσ. αρχιμ. π. Σιλουανός Πεπονάκης, ο οποίος αναφέρθηκε στον Όσιο Συμεών τονίζοντας πως θα πρέπει να προσεγγίσουμε τη ζωή του Οσίου και να διδαχθούμε από την αγάπη του και την πίστη του στον Θεό. Στο τέλος ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε σε όλους Χρόνια πολλά και να είναι πλούσιες οι ευλογίες του Οσίου Συμεών στη ζωή τους.

Την Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2022 ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Γεώργιος παρέστη συμπροσευχόμενος στον Ιερό Ναό του Οσίου Μελετίου Συνοικισμού Λεβαδείας. Ο Σεβασμιώτατος στο λόγο του αναφέρθηκε στους τιμώμενους Αγίους, τον Ιησού του Ναυή, ο οποίος υπήρξε διάδοχος του Μωυσή, τις 40 Παρθένες και Ασκήτριες και τον Διδάσκαλό τους Διάκονο Aμμούν, τον Όσιο Συμεών το στυλίτη και τον Όσιο Μελέτιο, ο οποίος συγκαταριθμείται στους Βοιωτούς Αγίους, αφού έζησε και ασκήτευσε στην περιοχή των Θηβών 28 χρόνια ιδρύοντας την Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου, και αποτελεί έναν εκ των αναμορφωτών του μοναστικού βίου στην κυρίως Ελλάδα.

Κατόπιν, ο Σεβασμιώτατος τέλεσε την ακολουθία του Αγιασμού για το νέο εκκλησιαστικό έτος στην αίθουσα τελετών των Γραφείων της Ιεράς Μητροπόλεως στη Λιβαδειά, παρουσία κληρικών, των υπαλλήλων των Γραφείων, εκπροσώπων των Ιδρυμάτων και των εθελοντών στο φιλανθρωπικό έργο της Μητροπόλεως. Μετά τον Αγιασμό μίλησε ο Ιεροκήρυκας της Μητροπόλεως πανοσ. αρχιμ. π. Σιλουανός Πεπονάκης, ο οποίος αναφέρθηκε στην αξιοποίηση του χρόνου στη ζωή των ανθρώπων, τονίζοντας ότι ο χρόνος είναι δοσμένος από τον Θεό για την σωτηρία των ανθρώπων. Ενώ, ανέφερε ότι εορτάζουμε την αρχή του εκκλησιαστικού έτους τον Σεπτέμβριο γιατί το μήνα αυτόν ο Νώε άνοιξε την Κιβωτό μετά τον κατακλυσμό και βγήκε στον καινούριο κόσμο.

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος, ευχαρίστησε όλους για την διακονία τους και την συνεργασία τους στο κοινωνικό-προνοιακό και φιλανθρωπικό έργο της Τοπικής μας Εκκλησίας και ευχήθηκε υγεία και δύναμη την νέα εκκλησιαστική χρονιά.

imtl.gr

Σχετικά