«Στις γειτονιές των Προσφύγων»: Μια παράσταση αφιερωμένη στους Μικρασιάτες της Θήβας-ΒΙΝΤΕΟ

«Στις γειτονιές των προσφύγων», εκεί που στέριωσαν οι ξεριζωμένοι και δημιούργησαν καινούριο σπιτικό.
Μια από αυτές τις γειτονιές και ο Προσφυγικός Συνοικισμός της Θήβας. Με αφορμή την επέτειο 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή και στο πλαίσιο των «Ιωνικών Ημερών Πολιτισμού και Παράδοσης», η χθεσινή παράσταση «Στις γειτονιές των προσφύγων» , που διοργάνωσε η Ένωση Μικρασιατών Θήβας, σε συνεργασία με τον Δήμο Θηβαίων και την ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας, ήταν αφιερωμένη στις οικογένειες που αναζήτησαν στη Θήβα μια καινούργια αρχή, μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή του 1922.


«Ο Προσφυγικός Συνοικισμός της Θήβας είναι ο μοναδικός σωζόμενος Συνοικισμός. Η γειτονιά των παππούδων και των γιαγιάδων μας. Είναι χρέος των επόμενων γενεών να κρατήσουν άσβεστη τη μνήμη», ανέφερε στον χαιρετισμό του ο πρόεδρος της ΕΜΘ και δημοτικός σύμβουλος, κ. Αποστόλης Δαγδελένης.
«Απόψε τιμούμε και θυμόμαστε εκείνους που ξεριζώθηκαν και πήραν τον πικρό δρόμο της προσφυγιάς. Συνάμα, κάνουμε ένα νοερό ταξίδι πίσω στο χρόνο, στη Γη της Ιωνίας», τόνισε από την πλευρά του ο Δήμαρχος Θηβαίων, κ. Γιώργος Αναστασίου.
Την παράσταση τίμησαν με την παρουσία τους η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, κ. Εύα Τζουβελέκη, οι αντιδήμαρχοι Πολιτισμού, κ. Αναστάσιος Καμούτσης, Τεχνικών Υπηρεσιών, κ. Ανδρέας Χατζησταμάτης, Οικονομικών-Διοικητικών Υπηρεσιών, κ. Γιώργος Παπασπύρου, Καθαριότητας και Πρασίνου, κ. Νίκος Κοβάνης, ο πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής και δημοτικός σύμβουλος, κ. Κώστας Χαρέμης, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, κ. Γρηγόρης Παπαβασιλείου, της ελάσσονος αντιπολίτευσης, κ. Ηλίας Τραμπάκουλος, δημοτικοί σύμβουλοι, αλλά και πλήθος κόσμου, που απόλαυσαν την ερμηνεία των Μαριάνθης Λιουδάκη και Γιώργου Ντόβολου στο τραγούδι, τη μοναδική αφήγηση του ηθοποιού Λεωνίδα Κακούρη και χορευτικά από την ομάδα της ΕΜΘ.

Σχετικά

Μία άποψη για το “«Στις γειτονιές των Προσφύγων»: Μια παράσταση αφιερωμένη στους Μικρασιάτες της Θήβας-ΒΙΝΤΕΟ”

  1. Μοναδικος

    Γιατί δεν πήγατε στον συνοικισμό να κάνετε τη γιορτή αλλα πηγατε στη πλατεία της θηβας; Δεν είχε χορό η γιατί τον καταντησατε σα τα μούτρα σας

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα