Κυβέρνηση: Ανοίγει «παράθυρο» αλλαγής του εκλογικού νόμου

Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να ανοίξει το θέμα της αλλαγής του εκλογικού νόμου παρότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προσπάθησε να το κλείσει …προσωρινά. Μετά τις δηλώσεις που έκανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου σήμερα Δευτέρα, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών το θέμα μάλλον μπήκε ανοικτά στο τραπέζι!

Είχε προηγηθεί η τοποθέτηση του υπουργού Επικρατείας, Γιώργου Γεραπετρίτη, ο οποίος τόνισε πως «η χώρα δεν μπορεί να μείνει ακυβέρνητη».

Πιο συγκεκριμένα, ο Γιάννης Οικονόμου, ερωτηθείς στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών για το ενδεχόμενο αλλαγής του εκλογικού νόμου δήλωσε: «Δεν έχω να πω πολλά περισσότερα. Έχουμε τοποθετηθεί. Τα δεδομένα είναι γνωστά. Πάγια θέσης της παράταξής μας είναι πως ο εκλογικός νόμος πρέπει να αποτυπώνει τους εκλογικούς συσχετισμούς, να οδηγεί σε σταθερές και ισχυρές κυβερνήσεις και να αποτρέπει την ακυβερνησία και το σχηματισμό αδύναμων κυβερνήσεων».
«Το κλίμα δεν ευνοεί τις συνεργασίες, η χώρα δεν μπορεί να μείνει ακυβέρνητη»

Νωρίτερα στον ΑΝΤ1 ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης για το συγκεκριμένο θέμα ανέφερε: «Αυτή τη στιγμή πορευόμαστε με όσα έχει πει ο πρωθυπουργός: πρώτον, εκλογές στο τέλος της θητείας, η χώρα δεν αντέχει πρόωρες εκλογές, δεν αντέχει κυβερνητική αστάθεια. Και, δεύτερον, πορευόμαστε με τον παρόντα εκλογικό νόμο».

Όπως επισήμανε, ακόμη, «δεν σκέπτομαι την αλλαγή του εκλογικού νόμου, εκείνο το οποίο όμως σκέπτομαι είναι αυτό το κύμα σε σχέση με την κυβερνητική σταθερότητα. Δεν προβληματίζομαι για τον εκλογικό νόμο, έχω τη βαθύτατη πεποίθηση ότι όταν έλθει η ώρα, ο ελληνικός λαός θα αξιολογήσει ποιος είναι εκείνος που πραγματικά εισφέρει στη χώρα και ποιος όχι. Η χώρα δεν αντέχει κυβερνητική αστάθεια».

Έφερε, δε, στο σημείο αυτό, το παράδειγμα της Ιταλίας, η οποία «ταλανίζεται από κυβερνητική αστάθεια, που έχει οδηγήσει σε πολύ μεγάλη διολίσθηση της οικονομίας. Τα spreads έχουν εκτοξευθεί, καταγράφεται οικονομική αστάθεια, ο δύσκολος χειμώνας που έρχεται θα προκαλέσει μεγάλα προβλήματα», είναι τα στοιχεία που παρέθεσε.

Σχετικά