100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή-Εκδήλωση στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θηβών

Στο πλαίσιο των Ιωνικών Ημερών Παράδοσης και Πολιτισμού, η Ένωση Μικρασιατών Θήβας, σε συνεργασία με τον Δήμο Θηβαίων και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Βοιωτίας και με την υποστήριξη του Κέντρο Έρευνας & Μελέτης της Βοιωτίας Διαχρονικά, του Το Κοινόν Των Βοιωτών, του Κέντρο Θηβαϊκού Πολιτισμού – ΚΕΘΗΠΟ, και της Ομοσπονδία Προσφυγικών Σωματείων Ελλάδος, πραγματοποίησαν μια ακόμη επετειακή εκδήλωση μνήμης για την επέτειο 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε χθες Σάββατο, στον αύλειο χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Θηβών, έναν χώρο ξεχωριστού συμβολισμού, συνδετικού κρίκου του παρελθόντος με το παρόν. Καλεσμένοι ομιλητές δύο ξεχωριστές προσωπικότητες των γραμμάτων, ο Γεώργιος Κοντογιώργης, ομότιμος καθηγητής Πολιτικών Επιστημών και τέως πρύτανης του Παντείου Πανεπιστημίου, και ο Βασίλης Καραποστόλης, ομότιμος καθηγητής Πολιτισμού και Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Η βραδιά έκλεισε με παραδοσιακά τραγούδια της Μικράς Ασίας, με τους Δημήτρη Ρέππα(μπουζούκι-κιθάρα-τραγούδι) και Γιάννη Ευαγγέλου(κιθάρα).

Σχετικά