Το Eργατικό Kέντρο Λιβαδειάς στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 10 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2022 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λιβαδειάς απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής των εργαζομένων στα συλλαλητήρια και τις πορείες που θα πραγματοποιηθούν κατά την έναρξη της Διεθνούς Έκθεσης στην Θεσσαλονίκη, το Σάββατο 10 Σεπτέμβρη 2022.
Οι φετινές διαδηλώσεις και η πορεία γίνονται σε ένα απολύτως σεισμογενές τοπίο.
Η χώρα έχει μπει στο μάτι του κυκλώνα μιας παγκόσμιας καπιταλιστικής πληθωριστικής κρίσης, που έχει ενταθεί από τις κυρώσεις ενάντια στην Ρωσία για τον πόλεμο στην Ουκρανία. Ενώ η κυβέρνηση Μητσοτάκη σπαταλά δισεκατομμύρια για αμφίβολους εξοπλισμούς, στον λαό για τις ανάγκες του δείχνει την οργή της με την αστυνομοκρατία και τα ΜΑΤ.
Στη χώρα μας, οι εργαζόμενοι όπως και οι λαϊκές οικογένειας βιώνουν χωρίς καμιά προστασία, την οικονομική, ενεργειακή, υγειονομική κρίση, με ακρίβεια, φτώχεια, παρακολουθήσεις και κρατική καταστολή. Ο κατάλογος των απειλών για τις λαϊκές οικογένειες, αυτόν τον χειμώνα δεν έχει τελειωμό.
Το Δ.Σ. του ΕΚΛ αποφάσισε την συμμετοχή στις κινητοποιήσεις στην Θεσσαλονίκη διεκδικώντας:

   

• Την κατάργηση όλων των αντεργατικών και αντισυνδικαλιστικών νόμων που από το 2010 και μετά έχουν νομοθετήσει όλες οι μνημονιακές κυβερνήσεις.
• Αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις και στο επίδομα ανεργίας, ώστε να μπορούν να εξασφαλίσουν την αξιοπρεπή διαβίωση των εργαζόμενων και των οικογενειών τους.
• Δημόσια Νοσοκομεία πλήρως επανδρωμένα και εξοπλισμένα να μπορούν να αντιμετωπίσουν δωρεάν για όλο τον λαό, τις προκλήσεις των απειλών που ζούμε.
• Καμιά συμμετοχή της χώρας στον πόλεμο και με κανένα πρόσχημα. Ούτε με πολεμικό υλικό, ούτε με στρατιωτικά μέσα, ούτε τεχνική η επιτελική βοήθεια.

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 10 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2022
Για το Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 ΚΟΛΙΟΥΣΗΣ    ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ               ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΣΩΤΗΡΙΟΣ                                                             

Σχετικά