Η  Ύψωση του Τιμίου Σταυρού στη Βοιωτία-Εικόνες

Η  Ύψωση του Τιμίου Σταυρού εορτάστηκε με λαμπρότητα σε όλους τους Ναούς της Μητροπολιτικής μας περιφέρειας.

Το εσπέρας της εορτής, Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2022, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Γεώργιος χοροστάτησε στον Εσπερινό στον Ιερό Ναό Τιμίου Σταυρού Πέρα Χωρίου Λεβαδείας με τη συμμετοχή πλήθους πιστών, οι οποίοι προσκύνησαν το Τίμιο Ξύλο από την Ιερή Μονή Σαγματά, που βρίσκεται στο Ναό για τις ημέρες της πανηγύρεως.

Το θείο λόγο κήρυξε ο πανοσ. αρχιμ. π. Νεκτάριος Αυγέρος. Στο τέλος του Εσπερινού ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στη δύναμη και την ενίσχυση που αντλούμε από το Σταυρό του Κυρίου μας, ο οποίος είναι το σύμβολο της νίκης εναντίον του διαβόλου και του θανάτου και το σύμβολο της σωτηρίας των ανθρώπων.

Μετά τον Εσπερινό ακολούθησε μουσικοχορευτική εκδήλωση στο προαύλιο του Ναού.

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής ο Σεβασμιώτατος τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στην Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος Πλαταιών, το Καθολικό της οποίας είναι αφιερωμένο στον Τίμιο Σταυρό. Το θείο λόγο κήρυξε ο πανοσ. αρχιμ. π. Βασίλειος Αθανασόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε στη θεολογία του Σταυρού και τόνισε ότι ο Σταυρός είναι το μέτρο της αγάπης του Χριστού προς τους ανθρώπους.

Στο τέλος της Θ.Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε σε όλους Χρόνια πολλά και ευλογημένα και αναφέρθηκε εν συντομία στην παράδοση που έχει επικρατήσει να μοιράζεται βασιλικός την ημέρα της εορτής του Τιμίου Σταυρού.

imtl.gr

Σχετικά