Υποδοχή του Τιμίου Ξύλου από την Ιερά Μονή Σαγματά στη Θήβα (ΦΩΤΟ)

Υποδοχή του Τιμίου Ξύλου από την Ιερά Μονή Σαγματά

Το απόγευμα της Τετάρτης 14 Σεπτεμβρίου 2022 στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Θηβών, όπως κάθε χρόνο, πραγματοποιήθηκε η υποδοχή του Σταυρού με Τίμιο Ξύλο, που μετέφερε από την Ιερά Μονή Σαγματά ο αδελφός της Μονής πανοσ. αρχιμ. π. Νεκτάριος Γεωργίου. Τον Τίμιο Σταυρό υποδέχθηκε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Γεώργιος, ο οποίος στη συνέχεια χοροστάτησε στον Εσπερινό και τους Χαιρετισμούς στον Τίμιο Σταυρό, που τελέστηκαν στον Ιερό Ναό, πλαισιούμενος από ιερείς και πιστούς της πόλης.

Το θείο λόγο κήρυξε ο Γεν. Αρχιερατικός Επίτροπος πανοσ. αρχιμ. π. Γεώργιος Θανάσου, ο οποίος αναφέρθηκε στην σταυροαναστάσιμη ζωή των πιστών. Ο Σεβασμιώτατος στο λόγο του αναφέρθηκε στο μυστήριο του Σταυρού, τονίζοντας ότι είναι το σύμβολο της σωτηρίας από τον οποίο αντλούμε δύναμη και ενισχυόμαστε στη ζωή μας και ευχήθηκε η χάρις του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού να μας συνοδεύει σε όλες τις ημέρες της ζωής μας.

Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας μετέβη στη Χαλκίδα, όπου παρέστη συμπροσευχόμενος στην Ιερά Αγρυπνία που τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου για την εορτή του Οσίου Φιλοθέου και ευχήθηκε στον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Ωρεών κ. Φιλόθεο για την ονομαστική του εορτή.

imtl.gr

Σχετικά