Μήνυμα του Ιατρικού Συλλόγου Θήβας για την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Δότη Μυελού των Οστών

17 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2022

                      ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΕΘΕΛΟΝΤΗ ΔΟΤΗ ΜΥΕΛΟΥ ΤΩΝ ΟΣΤΩΝ                                                    

Η ΖΩΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ

ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΔΟΤΕΣ ΜΥΕΛΟΥ ΤΩΝ ΟΣΤΩΝ

Κάθε τρίτο Σάββατο του Σεπτεμβρίου, έχει καθιερωθεί, να εορτάζεται  η Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Δότη Μυελού των Οστών.

Περίπου 50000 ασθενείς στην Ελλάδα είναι σε αναμονή για να λάβουν το  ΔΩΡΟ ΖΩΗΣ, ΤΟΝ ΜΥΕΛΟ ΤΩΝ ΟΣΤΩΝ. Ασθενείς κυρίως με κακοήθη νοσήματα του αίματος. Σχεδόν  εκατό (100)  μεταμοσχεύσεις πραγματοποιούνται κάθε χρόνο στα κέντρα μεταμοσχεύσεων στην Ελλάδα.

               Ο Ιατρικός Σύλλογος Θήβας στηρίζει και αποτελεί ενεργό συνεργαζόμενο Κέντρο της Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού Των Οστών ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ .

  Στα δέκα χρόνια ζωής της Τράπεζας 232000 είναι εγγεγραμμένοι Εθελοντές Δότες. Από την δεξαμενή αυτή 230 συνάνθρωποί μας χάρισαν ζωή στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Η ικανοποίηση μας είναι μεγάλη, καθώς οχτώ από αυτούς  που δώρισαν τα κύτταρα και έδωσαν ζωή, είναι παιδιά της Πόλης μας  και προέρχονται από την δράση του Συλλόγου μας.   Τους ευχαριστούμε .

  Όνειρο μας  είναι να συνεχίσουμε με την βοήθειά σας   η Δεξαμενή Των  Εθελοντών Δοτών της περιοχής μας , να μεγαλώσει.

ΕΠΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΖΩΗΣ. ( Το γράμμα ευγνωμοσύνης προς τον δότη ΔΩΡΟΥ ΖΩΗΣ)

 Πέρασαν 7 χρόνια από την ημέρα που διαγνώστηκα με λευχαιμία και δυστυχώς τότε έμαθα για την μεταμόσχευση μυελού των οστών και τους εθελοντές δότες. Μέχρι κ σήμερα μετά από τόσους αγώνες , δεν μπορώ να καταλάβω πως γίνεται ένας άγνωστος σε μια άλλη άκρη της γης μπορεί να είναι απόλυτα συμβατός μαζί σου και να σου σώσει τη ζωή . Ακόμα αναρωτιέμαι πως να μην είναι συμβατός ο αδερφός μου , οι γονείς μου και οι συγγενείς μου … κ όμως είναι ! Είναι ίσως από τα ανεξήγητα της ανθρώπινης φύσης . Εγώ όμως ήμουν από τους λίγους τυχερούς που όχι μόνο βρήκα τον δότη μου αλλά είναι και από την πατρίδα μας , πράγμα πολύ σπάνιο γιατί έχουμε πολύ λίγους δότες στη χώρα μας .

 Αγαπημένε μου αδερφέ Βασίλη , κάθε χρόνο τέτοια μέρα ψάχνω να βρω λέξεις να σου εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου αλλά πραγματικά δεν υπάρχουν … πως να ευχαριστήσεις έναν άνθρωπο που σου έδωσε ζωή. Πόσο μεγαλείο μπορεί να κρύβει η ψυχή ενός ανθρώπου που ίσως κόπιασε και αφιέρωσε χρόνο για να δώσει ζωή σε κάποιον άγνωστο χωρίς αντάλλαγμα; Χάρη σε σένα, 4,5 χρόνια τώρα , ΖΩ! Ζω και τα παιδιά μου έχουν την μανούλα τους , οι γονείς μου έχουν την κόρη τους και οι φίλοι μου, την φίλη τους . Μου χάρισες ότι δεν μπορούσε να μου χαρίσει κανείς !

 Το μεγαλύτερο δώρο της ζωής μου … την ίδια την ζωή ! Σου υπόσχομαι ότι δεν θα παρατήσω ποτέ την μάχη για ζωή και το παράδειγμα της ανιδιοτελής προσφοράς σου θα είναι πάντα οδηγός στη ζωή μου . Προσεύχομαι να είσαι πάντα γερός, δυνατός και ευτυχισμένος , εσύ και οι αγαπημένοι σου.         Σε ευχαριστώ !

IATΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΗΒΑΣ

Σχετικά