Δείτε την πιο άχρηστη πεζογέφυρα της Ελλάδας που βρίσκεται στο Ρίβιο Αιτωλοακαρνανίας!!!

Ο αριθμός των πεζών που διέρχονται καθημερινά από την πεζογέφυρα είναι μηδενικός.
Ξεκινάει από τη μία άκρη του χωριού και φθάνει σχεδόν στο μέσον του. Η πεζογέφυρα, είναι μέρος συνολικού έργου, για την άρση της επικινδυνότητας, όσον αφορά κόμβους αλλά και την ασφαλή διέλευση πεζών στον άξονα Αντιρρίου – Ιωαννίνων, συνολικού κόστους 26.000.000 € περίπου.
Είναι του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων. Eίχε δημοπρατηθεί το Σεπτέμβριο του 2008. Ξεκίνησε όμως το Μάρτιο 2010, λόγω έκπτωσης του πρώτου μειοδότη δημοπρασίας και χρονοβόρου επιλογής βάσει νόμου άλλου μειοδότη. Κανείς όμως δεν μπορούσε να φανταστεί ότι το τελικό κατασκεύασμα θα μοιάζει με ένα γκρίζο, τσιμεντένιο, τεράστιο επίμηκες «οχυρό», όπως θα δούμε στο βίντεο.
Η γέφυρα επιλέχθηκε να γίνει, μπροστά σχεδόν από το Δημοτικό σχολείο, με φόντο τη πανέμορφη λίμνη Αμβρακία και τους πρόποδες του Θύαμου ή Πεταλά όρους. Εκεί για όσους δεν γνωρίζουν, βρίσκεται το δεύτερο μεγαλύτερο δρυόδασος με ήμερη βελανιδιά στην Αιτωλοακαρνανία, μετά το βελανιδόδασος του Ξηρομέρου.
Το έργο από κάθε άποψη, δεν δένει με το φυσικό αλλά και το αρχιτεκτονικό – οικοδομικό περιβάλλον του χωριού, αλλά ούτε και με τους κατοίκους του. Το αλλοιώνει και το διαταράσσει άγρια, με την ασύμμετρο ογκώδη μάζα του.
Η πεζογέφυρα ξεκινάει από τη μία άκρη του χωριού και φθάνει σχεδόν στο μέσον. Όπως θα παρατηρήσουμε, η πεζογέφυρα, θα περάσει από την πλευρά του δρόμου, που βλέπουμε στο βίντεο , στην άλλη πλευρά , όπου οι πεζοί θα κινούνται πλέον με «ζιγκ-ζαγκ» κίνηση, σε τρία διαφορετικά όμως καθ ύψος οδοστρώματα και δεκάδων μέτρων μήκους τσιμεντένιου καταστρώματος, μέχρι να κατέβουν επιτέλους κάτω στο έδαφος !!!

Δείτε την απο ψηλά στο βίντεο του Βαγγέλη Τσάκαλου :

Σχετικά