«Τίτλοι τέλους» για το Πρόγραμμα ΕΣΤΙΑ από την κυβέρνηση Μητσοτάκη: Γκετοποίηση και «φυλακές ψυχών», αντί για ένταξη των προσφύγων και οφέλη για τις τοπικές κοινωνίες!

Με Ερώτηση που καταθέσαμε στη Βουλή, από κοινού με τον Γ. Ψυχογιό, προς τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, και την οποία συνυπογράφουν 38 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ζητούμε από τον κ. Μηταράκη να εξηγήσει επιτέλους τους λόγους και τα πραγματικά κριτήρια βάσει των οποίων επιμένει στην κατάργηση του Προγράμματος ΕΣΤΙΑ, του πιο επιτυχημένου προγράμματος ένταξης και στέγασης των προσφύγων σε διαμερίσματα μέσα στα αστικά κέντρα, που «αγκαλιάστηκε» από την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τις τοπικές κοινωνίες σε όλη τη χώρα.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη και η ηγεσία του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου βάζουν «λουκέτο» στο ΕΣΤΙΑ αδιαφορώντας για τα σημαντικά πλεονεκτήματα του: την πρόληψη των φαινομένων γκετοποίησης και αποκλεισμού των προσφύγων, την ενεργό εμπλοκή των ΟΤΑ, την οικονομική «ανάσα» στους μικροϊδιοκτήτες διαμερισμάτων και επαγγελματιών που συμμετείχαν στο Πρόγραμμα, αλλά και στην ευκαιρία απασχόλησης που δόθηκε σε πολλούς νέους επιστήμονες, κυρίως ανθρωπιστικών και κοινωνικών ειδικοτήτων, που βρήκαν μέσω του ΕΣΤΙΑ δουλειά, και τώρα καταδικάζονται στην ανεργία…

Η ανάλγητη και ιδεοληπτική κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν έχει παρουσιάσει μέχρι σήμερα καμία οικονομοτεχνική μελέτη που να αποδεικνύει ότι είναι όντως οικονομικότερη η στέγαση των προσφύγων και αιτούντων άσυλο στις πανάκριβες και απάνθρωπες δομές-φυλακές των νησιών, από την φιλοξενία τους στα διαμερίσματα!

Το κίνητρο των κ.κ. Μητσοτάκη, Μηταράκη, Βούλτεψη είναι η υλοποίηση του δόγματος της αποτροπής των προσφύγων, σε βάρος της ανθρωπιστικής πρακτικής, αλλά και των συμφερόντων των τοπικών κοινωνιών! 

Η Ερώτηση είναι διαθέσιμη εδώ:            

https://docs.google.com/document/d/1FocA4wvbpjXmwAvDnMjYX2qSeU-POI4H/edit?usp=sharing&ouid=111467385552544978661&rtpof=true&sd=true

                                                                                                                                                 Γιώτα Πούλου

Σχετικά