Ξεκινούν έργα αντιπλημμυρικής προστασίας στη Φωκίδα

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας χρηματοδότησε, δημοπράτησε και συμβασιοποίησε ήδη το έργο: «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΧΕΙΜΑΡΡΩΝ ΦΩΚΙΔΑΣ», αρχικού προϋπολογισμού ύψους 165.000 ευρώ.

Αντικείμενο του έργου είναι ο καθαρισμός και η κατάλληλη διαμόρφωση των πρανών των χειμάρρων Πλατανιά, Σεργούλας, Καρουτιανόρεμα και Τολοφώνας σε διάφορα σημεία, σύμφωνα με τις εντολές της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Π.Ε. Φωκίδας, καθώς και η διαμόρφωση της κοίτης τους στο κέντρο για την ομαλή απορροή των υδάτων.

Μεταξύ άλλων, θα γίνουν εκσκαφές στις θέσεις όπου προβλέπεται να γίνουν εργασίες ανακατασκευής των συρματοκιβωτίων για την θεμελίωση αυτών. Προβλέπεται επίσης η κατασκευή λιθορριπής με σκοπό την προστασία των πρανών στον χείμαρρο Πλατανιά και στο πρανές της συμβολής του με τον χείμαρρο Σεργούλας .

Μετά την υπογραφή της σύμβασης κατασκευής του έργου, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός δήλωσε: «Παρεμβαίνουμε στην Π.Ε. Φωκίδας με νέα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας. Ξεκινούμε εργασίες καθαρισμού των χειμάρρων Πλατανιά, Σεργούλας, Καρουτιανόρεμα και Τολοφώνας, ενώ προχωρούμε και στην αποκατάσταση των τεχνικών έργων. Θωρακίζουμε τον τόπο μας, προστατεύουμε τις περιουσίες των Στερεοελλαδιτών, με τον απαραίτητο σεβασμό στο φυσικό περιβάλλον».

Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φωκίδας Γιώργος Δελμούζος τόνισε: «Πιστοί στο ραντεβού μας με την προστασία των πολιτών και φέτος παρεμβαίνουμε έγκαιρα για την διασφάλιση της περιουσίας και της ζωής των πολιτών της Π.Ε. Φωκίδας».

Σχετικά