Μάρθα Καραγιάννη: Το τελευταίο χειροκρότημα στη σπουδαία ηθοποιό

Ο χώρος του Α΄ Νεκροταφείου γέμισε από στεφάνια συναδέλφων της Μάρθας Καραγιάννη

Σε κλίμα συγκίνησης συγγενείς, φίλοι, συνάδελφοι αλλά και απλοί πολίτες αποχαιρέτησαν στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών τη σπουδαία ελληνίδα ηθοποιό, Μάρθα Καραγιάννη, η οποία πέθανε την Κυριακή σε ηλικία 82 ετών.

Ο χώρος του Α΄ Νεκροταφείου γέμισε από στεφάνια συναδέλφων της Μάρθας Καραγιάννη που θέλουν με τον τρόπο αυτό να αποχαιρετήσουν τη σπουδαία ηθοποιό.

Στη συνέχεια η σορός της θα φύγει με τη συνοδεία της Ντόρας Δούμα και της Ελένης Σούρα για τη Ριτσώνα, όπου θα γίνει η καύση.

Πολιτική κηδεία της ηθοποιού Μάρθας Καραγιάννη, στο Πρώτο Νεκροταφείο Αθηνών, στις 22 Σεπτεμβρίου, 2022

Η τελευταία της εκλιπούσας  ήταν να αποτεφρωθεί. «Εγώ η Μάρθα Καραγιάννη του Χαριλάου και της Δόμνας επιθυμώ όταν φύγω από αυτό τον κόσμο αντί να ταφώ, να καώ», είχε γράψει η ίδια σε ένα χαρτί, το οποίο αρχικά δεν γινόταν δεκτό από τον νόμο εφόσον δεν έχει υπογραφεί από συγγενή πρώτου ή δευτέρου βαθμού.

Ο τελευταίος αποχαιρετισμός ανήκε στην Ζωζώ Σαπουντζάκη η οποία χάιδεψε το φέρετρο της φίλης της και είπε|; «Γειά σου Μαρθούλα».

Από τα πιο συγκινητικά μηνύματα αυτό της κόρης του Κώστα Βουτσά, Θεοδώρας: «Καλό ταξίδι στην αγαπημένη αδελφή του πατέρα μου Μάρθα». Καλό ταξίδι στη Μάρθα Καραγιάννη ευχήθηκαν και ο Μίμης με τη Λουκίλα Πλέσσα αλλά και ο Μάρκος Σεφερλής με την Έλενα Τσαβαλιά.

«Η Μάρθα είναι η τελευταία των μεγάλων», λέει ο ψυχίατρος Δημήτρης Σούρας, αγαπημένος φίλος της Μάρθας Καραγιάννη.

Στο Α΄ Νεκροταφείο βρέθηκαν, μεταξύ άλλων και η Άννα Φόνσου, η σύζυγος του Κώστα Βουτσά, και ο γιος της τον οποίο είχε βαφτίσει η σπουδαία ηθοποιός, ο Σπύρος Μπιμπίλας, ο Γιάννης Αϊβάζης με την Μαρία Κορινθίου, ο Πάνος Μεταξόπουλος κ.α.

Σχετικά