ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Θήβας:Η Θήβα δεν είναι σκουπιδότοπος!

Η Θήβα δεν είναι σκουπιδότοπος!

Η Τοπική Οργάνωση ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Θήβας στέκεται απέναντι στον πολιτικό αμοραλισμό και στα πολιτικά παιχνίδια που παίζονται κάτω από το τραπέζι μεταξύ των Βουλευτών και φορέων της Εύβοιας και του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Σκρέκα στην πλάτη της Θήβας και των Δημοτών της με σκοπό το κυνήγι των ψήφων.

Ο ΧΥΤΑ της Θήβας έχοντας προετοιμαστεί για το ζήτημα της διευθέτησης των απορριμμάτων του Δήμου Θηβαίων που εξυπηρετούσε ήδη άλλους τρεις Δήμους (Αλιάρτου – Θεσπιέων, Τανάγρας και Λοκρών), δεν μπορεί να δεχτεί την απόφαση του Υπουργού, αφού πέραν του συντομότερου κορεσμού του κυττάρου, οι επιπτώσεις στην υγεία των πολιτών της Θήβας, αλλά και στο περιβάλλον θα είναι τεράστιες.

Δεν δεχόμαστε σε καμία περίπτωση την παράνομη υπογραφή της απόφασης από τον Υπουργό για την χρήση του ΧΥΤΑ Θήβας από τους Δήμους Ερέτριας, Κύμης – Αλιβερίου και Καρύστου και συντασσόμαστε στην πλευρά που αντιμάχεται αυτή την άδικη απόφαση.

Παράλληλα, θεωρούμε απαράδεκτη και πλήρως ανήθικη τη στάση του Δημάρχου Ιστιαίας, όχι μόνο να μη δεχτεί τη μεταφορά των απορριμμάτων των τριών ως άνω Δήμων της Π.Ε. Ευβοίας στον ΧΥΤΑ Ιστιαίας, αλλά και να καταστρέψει (!!!) το δρόμο έτσι ώστε να μην έχει τη δυνατότητα πρόσβασης το απορριμματοφόρο όχημα, που θα μετέφερε τα απορρίμματα των Δήμων της Εύβοιας, χρησιμοποιώντας ταυτόχρονα οικτρές δικαιολογίες για την απόρριψης της μεταφοράς των απορριμμάτων εκεί.  

Τέλος, θεωρούμε αδιανόητη την παράβλεψη των Αποφάσεων των Δημοτικών Συμβουλίων των ήδη τεσσάρων εξυπηρετούμενων Δήμων από το κύτταρο της Θήβας, αλλά και του ΦΟΔΣΑ Στερεάς Ελλάδας από την Κυβέρνηση, που αν και κάτι τέτοιο δεν μπορεί να υλοποιηθεί στον ΧΥΤΑ της Θήβας συνέχισε την αυταρχική της τακτική, απαξιώνοντας πλήρως τα όργανα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, δείγμα – ακόμα ένα – πλήρους υποτίμησης του Α’ Βαθμού της Αυτοδιοίκησης.

Αυτός είναι ο τρόπος σκέψης του Κυβερνώντος κόμματος που υποτιμά πλέον την πόλη της Θήβας, η οποία ήδη σηκώνει δυσανάλογο βάρος σε φλέγοντα θέματα που δημιουργεί η ίδια η Κυβέρνηση όπως τα θέματα των αγροτών, της ελλιπούς ασφάλειας, που έχει ως αποτέλεσμα το συχνό φαινόμενο της εγκληματικότητας και άλλων φλεγόντων ζητημάτων. Η υποτίμηση της πόλης των Θηβών φανερώνεται και από την απουσία των επιλογών του κου Μητσοτάκη για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και την Π.Ε. Βοιωτίας (Περιφερειάρχη, Αντιπεριφερειάρχη) στο Δημοτικό Συμβούλιο της Θήβας στις 22 Σεπτεμβρίου, αλλά και του ίδιου του Βουλευτή Βοιωτίας της Νέας Δημοκρατίας. Είναι φανερό πια ότι η πόλη της Θήβας βρίσκεται σε δεύτερη μοίρα για τους Κυβερνώντες, που θα ξαναζητήσουν την ψήφο του θηβαϊκού λαού.

Η Τοπική Οργάνωση ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Θήβας προτείνει για το θέμα του ΧΥΤΑ:

– Επανεξέταση των στοιχείων που καταθέτει ο Βουλευτής του Νόμου μας κος Γιώργος Μουλκιώτης, κατόπιν εισηγήσεων των Δημάρχων Θηβαίων, Αλιάρτου – Θεσπιέων, Τανάγρας και Λοκρών,

 – Ανάκληση απόφασης του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας,

– Πιο άμεση ενημέρωση των Δημοτών και οργάνωση κινητοποιήσεων σθεναρής αντίστασης της Θήβας απέναντι σε αυτήν την απαράδεκτη απόφαση.

Δεν μπορεί η Θήβα να υποστεί τις συνέπειες των πράξεων κάποιων άλλων, που δεν επιχείρησαν καμία μελέτη και δεν ενδιαφέρθηκαν για την έγκαιρη λήψη αποφάσεων για το ζήτημα αυτό. Θα υποστούν τις συνέπειες και η ΤΟ ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Θήβας σε συνεργασία με τις υπόλοιπες Τοπικές Οργανώσεις, τη Νομαρχιακή Επιτροπή, το Βουλευτή Βοιωτίας του Κινήματός μας και όλους τους πολίτες της περιοχής μας θα δώσουμε τον αγώνα για την ανατροπή σκηνικού στο θέμα του ΧΥΤΑ.

Ο αγώνας ενάντια στα συμφέροντα και τις πελατειακές σχέσεις της Κυβέρνησης συνεχίζεται, με το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής να μπαίνει για ακόμα μια φορά μπροστά ώστε να αποτραπεί άλλη μια αδικία σε βάρος της Θήβας.

Τοπική Οργάνωση ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Θήβας

Σχετικά