Πανηγυρικός Εσπερινός στον I.N. Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στο Κλειδί Δερβενοχωρίων

Με λαμπρότητα τίμησε η τοπική εκκλησία του Κλειδίου επαρχίας των Δερβενοχωρίων του Δήμου Τανάγρας Θηβών την μνήμη της Μεταστάσεως του Αγίου και ενδόξου Αποστόλου και Ευαγγελιστού Ιωάννου του Θεολόγου και Ηγαπημένου μαθητού στον φερώνυμο ιερό ναό του χωρίου όπου την εσπέρα της Κυριακής 25 Σεπτεμβρίου τελέσθηκε ο Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεπτού Ποιμενάρχου Μητροπολίτου Θηβών Λεβαδείας και Αυλίδος κ. Γεωργίου τον οποίον πλαισίωσαν ιερείς απο ώμορες ενορίες των Δερβενοχωρίων αλλά και απο την Αυλίδα ο Οικονόμος Χρήστος Αικατερίνης εφημέριος της ενορίας Κλειδίου μετά του Διακόνου π. Νικολάου Βαβάτσικου.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος ο οποίος αναφέρθηκε περιληπτικά μέσα απο την βιογραφία και την συγγραφή του θείου λόγου του Αγίου Ιωάννου επίσης ανέλυσε μέσα απο τα αποσπάσματα των πολλών θεόπνευστων συγγραφικών κειμένων εκ των αναγνωσμάτων του εσπερινού της εορτής που απορέουν πνευματικά διδάγματα απο την σοφία και την έμπνευση της θεολογικής γλώσσας της αγαπης του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου.

Στην συνέχεια ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος προέτρεψε τους πιστούς να ακολουθήσουν το παράδειγμα της αγάπης του Αγίου Ιωάννου τονίζοντας με τις 3 περιεκτικές λέξεις που αναφέρει ο Άγιος Ιωάννης μέσα στο συγγραφικό έργο του προς όλους τους πιστούς με την φράση (τεκνία μου αγαπάτε αλλήλους).

Παρέστησαν επίσης στον εσπερινό ο Δήμαρχος Τανάγρας και Δερβενοχωρίων κ. Βασίλειος Περγάλιας ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γεώργιος Βουγιέσης οι Αντιδήμαρχοι κ. Ιωάννης Αναστασίου κ. Σπυρίδων Σταμάτης κ. Γεώργιος Μούσιος ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητος Κλειδίου κ. Δημήτριος Κατσιφής η Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητος Αγίου Θωμά κ. Βασιλική Καβά ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Σχηματαρίου κ. Γεώργιος Μίχας και λοιποί δημοτικοί σύμβουλοι καθώς επίσης τίμησαν την εορτή και πολλοί πιστοί απο την ενορία του Λεονταρίου Θηβών με επικεφαλή τον εκ Κλειδίου καταγόμενο εφημέριο ενορίας Λεονταρίου π. Γρηγόριο Αθανασίου.

Μετά το πέρας του πανηγυρικού εσπερινού ακολούθησε η λιτανεία της εικόνος πέριξ του ιερού ναού και η απόλυσις.

Εκ μέρους του εκκλησιαστικού συμβουλίου ο εφημέριος π. Χρήστος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο κ. Γεώργιο για την ποιμαντική επίσκεψη του η οποία λάμπρυνε την φετινή εορτή αλλά και όλους τους πιστούς που συμμετείχαν.

Επίσης το αναλόγιο διηκόνησαν ο Πρεσβύτερος Δημήτριος Αναδιώτης εφημέριος ιερού ναού Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου (Κοντίτο) Θηβών με τον Αρχιερατικό Επίτροπο Αυλίδος Οικονόμο Κωνσταντίνο Κατσουλιέρη εφημέριο Παραλίας Αυλίδος και με την συμμετοχή άλλων ιεροψαλτών.

karistias esperinos 1
karistias esperinos 1
karistias esperinos 1
karistias esperinos 1
karistias esperinos 1
karistias esperinos 1
karistias esperinos 1
karistias esperinos 1
karistias esperinos 1
karistias esperinos 1

romfea.gr

Σχετικά