Θέρμανση: Ανάρπαστες οι ηλεκτρικές κουβέρτες – Πόσο ρεύμα καίνε και τι πρέπει να προσέχουν οι καταναλωτές

Ανάρπαστες έχουν γίνει οι ηλεκτρικές κουβέρτες ενόψει του δύσκολου χειμώνα που έρχεται, καθώς όλοι αναζητούν πώς θα μειώσουν το κόστος της θέρμανσης.

«Κάνει τη δουλειά της άψογα. Και τώρα που αρχίζουν τα κρύα, είναι ό,τι πρέπει». Αυτό λέει ο Γιάννης, ο οποίος κατέφυγε στη λύση αυτή για να ζεσταθεί τον χειμώνα. Μάλιστα, αποφάσισε να αγοράσει και δεύτερη κουβέρτα για τον καναπέ του σπιτιού του.

«Θέλω να πάρω κουβέρτα και για τον καναπέ. Να γλιτώσω, να κάνω οικονομία από αέριο και ρεύμα. Να ζεσταθώ λίγο με την κοπέλα μου τώρα που έπιασαν τα κρύα».

Πόσο ρεύμα καίνε οι ηλεκτρικές κουβέρτες;

Όπως ανέφεραν στο LIVE NEWS επιχειρηματίες του κλάδου, η μονή κουβέρτα καίει μόλις 60 watt, όσο δηλαδή μια παλιά λάμπα. «Είναι 60 watt, σαν τρεις λάμπες οικονομίας θα σας πω», αναφέρει ένας από τους επαγγελματίες ενώ ένας άλλος σημειώνει: «Το υπόστρωμα καίει το δεκάωρο, 3 λεπτά. Όπως ακριβώς το λέω. Τρία λεπτά το δεκάωρο και από εκεί και πέρα είσαι ζεστός όλο το βράδυ».

Είναι η φτηνή λύση στο καυτό πρόβλημα της θέρμανσης, λένε. «Έχουμε αύξηση 100%. Πέρσι ήμασταν στα 5.000 θερμαινόμενα υποστρώματα και φέτος είμαστε στα 10.000. Κι ακόμα δεν έχει μπει ο χειμώνας».

Το κόστος αγοράς μιας μονής κουβέρτας κυμαίνεται από 20 έως 35 ευρώ, ενώ της διπλής από 40 έως 90 ευρώ. «55 μέχρι 70 ευρώ φτάνουν ανάλογα με το τι θα ζητήσει. Υπάρχει μέχρι και με aloe vera».

Πάντως ούτε τα θερμαινόμενα υποστρώματα γλίτωσαν το τσουνάμι ανατιμήσεων. «Αντίστοιχα πέρσι μπορούσαμε να βρούμε στα 15 ευρώ, φέτος και 10 ευρώ πάνω είναι η τιμή της», τονίζει επιχειρηματίας.

Πόσο ασφαλής είναι η ηλεκτρική κουβέρτα

Πολλή συζήτηση γίνεται για το κατά πόσο είναι ασφαλής η ηλεκτρική κουβέρτα, καθώς υπάρχουν περιπτώσεις που εκδηλώθηκε φωτιά λόγω βραχυκύκλωσης καλωδίων. Στο θέμα είχε αναφερθεί και η γνωστή ηθοποιός Νεφέλη Ορφανού που γλίτωσε από θαύμα όταν πήρε φωτιά η δική της ηλεκτρική κουβέρτα.

Η χρήση τους είναι τελείως ακίνδυνη εάν οι καταναλωτές αγοράζουν από πιστοποιημένα καταστήματα και αν η κουβέρτα φέρει τη σφραγίδα πιστοποίησης από την ΕΕ.

Οι επαγγελματίες προμηθεύονται από τώρα μεγάλες ποσότητες, καθώς υπάρχει ζήτηση παρά τις υψηλές, για την εποχή, θερμοκρασίες.

Σχετικά