Ενημέρωση Δήμου Λεβαδέων για την εισοδηματική ενίσχυση οικογενειών ορεινών και μειονεκτικών περιοχών

O Δήμος Λεβαδέων ενημερώνει ότι συνεχίζεται η υποβολή των Ηλεκτρονικών Αιτήσεων για την Εισοδηματική Ενίσχυση Οικογενειών Ορεινών και Μειονεκτικών Περιοχών για το έτος 2022 στην αντίστοιχη Ηλεκτρονική Εφαρμογή, η οποία θα κλείσει την 30η Οκτωβρίου 2022.

Στις ορεινές και μειονεκτικές περιοχές του Δήμου Λεβαδέων ανήκουν οι Οικισμοί Ελικώνος, Ανάληψης και Τσουκαλάδων, η Δημοτική Κοινότητα Κυριακίου και οι Τοπικές Κοινότητες Αγίας Άννας, Αγίας Τριάδας, Κορωνείας, Αγίου Βλασίου, Δαύλειας, Μαυρονερίου και Λαφυστίου.

Η ετήσια εισοδηματική ενίσχυση χορηγείται, κατ΄ εφαρμογή των διατάξεων της Αριθμ. Δ11/οικ.28711/1021 ΚΥΑ (ΦΕΚ 2882/Β/16.07.2020), όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, σε οικογένειες Ελλήνων πολιτών, καθώς και πολιτών κρατών – μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου και της Ελβετικής Συνομοσπονδίας, συμπεριλαμβανομένων και των μονογονεϊκών, τα μέλη των οποίων κατοικούν μόνιμα σε ορεινές και μειονεκτικές περιοχές, ως εξής:

α) Εξακόσια (600) ευρώ, εφόσον το ετήσιο οικογενειακό εισόδημά τους δεν υπερβαίνει το ποσό των τριών χιλιάδων (3.000,00) ευρώ.

β) Τριακόσια (300) ευρώ, εφόσον το ετήσιο οικογενειακό εισόδημά τους κυμαίνεται μεταξύ του ποσού των τριών χιλιάδων ευρώ και ενός λεπτού (3.000,01) και του ποσού των τεσσάρων χιλιάδων επτακοσίων (4.700,00) ευρώ.

Οι ηλεκτρονικές αιτήσεις υποβάλλονται, είτε απευθείας από τον πολίτη, με τη χρήση κωδικών taxisnet, στην ψηφιακή πλατφόρμα που βρίσκεται στην δικτυακή σύνδεση της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr), επιλέγοντας: Υγεία και Πρόνοια – Επιδόματα – Εισοδηματική ενίσχυση Ορεινών και Μειονεκτικών Περιοχών (https://www.gov.gr/ipiresies/ugeia-kai-pronoia/epidomata/eisodematike-eniskhuse-oreinon-e-kaimeionektikon-periokhon ), είτε μέσω Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών (Κ.Ε.Π.).

Κατά την ηλεκτρονική υποβολή της αίτησης δεν απαιτείται η υποβολή δικαιολογητικών από τον αιτούντα, καθώς τα απαραίτητα στοιχεία αντλούνται και διασταυρώνονται μέσω διαλειτουργικότητας από τις βάσεις δεδομένων των αρμόδιων φορέων (ΑΑΔΕ, ΗΔΙΚΑ κ.λ.π).

Στις περιπτώσεις όμως που οι απαιτούμενες ηλεκτρονικές διασταυρώσεις δεν είναι εφικτές ή δεν οδηγούν σε ασφαλή συμπεράσματα, ο αιτών θα ενημερώνεται για την προσκόμιση επιπρόσθετων δικαιολογητικών τα οποία οφείλει εντός 2 μηνών από την ημερομηνία ενημέρωσης να υποβάλλει, μέσω εξουσιοδοτημένου χρήστη Κέντρου Εξυπηρέτησης, στην ηλεκτρονική εφαρμογή της ενίσχυσης (βλ. παρ.3 άρθρο 4 της σχετικής ΚΥΑ).

Σχετικά