Πρώτο Διήμερο Παιδικό Φεστιβάλ: Μια όμορφη γιορτή χαράς και διασκέδασης στη Θήβα-Εικόνες

Μια πολύ όμορφη γιορτή έζησε η πόλη της Θήβας το Σαββατοκύριακο 1 και 2 Οκτωβρίου. Σε αυτή τη γιορτή, βασικοί πρωταγωνιστές ήταν τα παιδιά.

Η συμμετοχή στο Πρώτο Παιδικό Φεστιβάλ Θήβας ξεπέρασε κάθε προσδοκία, με τους μικρούς μας φίλους να περνούν ώρες διασκέδασης, ψυχαγωγίας αλλά και δημιουργικής απασχόλησης μέσα από μία ευρεία γκάμα δραστηριοτήτων που συνδύαζαν τη Φύση, την Τέχνη και τις Επιστήμες: Paintball, αναρρίχηση, πεζοπορία, face painting, ζωγραφική, παιδική ζαχαροπλαστική, εργαστήριο πηλού, γιόγκα, ανάγνωση παιδικού παραμυθιού, μαθήματα πρώτων βοηθειών, αλλά και απελευθέρωση άγριων πουλιών, ποδηλασία και παρατήρηση της Σελήνης με το τηλεσκόπιο ήταν μερικές από τις δράσεις που περιλαμβάνονταν στο διήμερο πρόγραμμα του Φεστιβάλ.

Αυτή η μοναδική γιορτή χαράς και διασκέδασης ήταν μια πρωτοβουλία του Εμπορικού Συλλόγου Θήβας και οργανώθηκε σε συνεργασία με τον Δήμο Θηβαίων, τον Δημοτικό Οργανισμό Θήβας(ΔΟΘ) και το Επιμελητήριο Βοιωτίας. Στο Παιδικό Φεστιβάλ Θήβας συμμετείχαν ως συνδιοργανωτές η Τοπική Κοινότητα Θήβας, το Τοπικό Συμβούλιο Νέων(ΤΟΣΥΝ) Δήμου Θηβαίων, ο Σύλλογος Χιονοδρόμων Ορειβατών Ποδηλατών(ΣΧΟΠ) Θήβας και η Ομάδα Διαχείρισης Κρίσεων(ΟΔΙΚ) Θήβας.

«Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στον Εμπορικό Σύλλογο της Θήβας για την ιδέα να πραγματοποιηθεί ένα Φεστιβάλ που απευθύνεται αποκλειστικά και μόνο σε παιδιά και που φιλοδοξούμε να γίνει θεσμός στην πόλη μας. Μια ιδέα που αγκάλιασαν και στήριξαν όλοι οι διοργανωτές και συνδιοργανωτές. Ήταν μια συλλογική προσπάθεια που απέδειξε έμπρακτα ότι όλοι μαζί, σε συνεργασία, μπορούμε να υλοποιήσουμε πολύ όμορφα πράγματα στον Δήμο μας», ανέφερε στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Θηβαίων, κ. Γιώργος Αναστασίου.

Το διήμερο Παιδικό Φεστιβάλ Θήβας επισκέφθηκαν η αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Βοιωτίας, κ. Φανή Παπαθωμά, εκ της Δημοτικής Αρχής οι αντιδήμαρχοι κ. Ανδρέας Χατζησταμάτης, κ. Γιώργος Παπασπύρου και κ. Νίκος Κοβάνης, ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης, κ. Ηλίας Τραμπάκουλος, ο δημοτικός σύμβουλος και πρόεδρος του ΣΠΟΑΚ, κ. Σταμάτης Χαλβατζής και ο δημοτικός σύμβουλος κ. Κώστας Βενιζέλος. Το Φεστιβάλ επισκέφθηκαν και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Βοιωτίας, κ. Παναγιώτης Αγνιάδης και ο αντιπρόεδρος, κ. Αλέκος Στάικος.

Δυναμικό «παρών» και από τον πρόεδρο του ΔΟΘ, κ. Σταμάτη Καλαμιώτη, την πρόεδρο της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής, κ. Ιουλία Κοντού, τον πρόεδρο της Επιτροπής Παιδείας κ. Δημήτρη Αλεξάνδρου, και τον πρόεδρο της Κοινότητας Θήβας, κ. Γιώργο Γελέκα, οι οποίοι είχαν και ενεργό συμμετοχή στο Φεστιβάλ, συμβάλλοντας καίρια  στην επιτυχία του.

Σχετικά