Πετρέλαιο θέρμανσης – Τιμή: Πρεμιέρα με τιμή εκκίνησης κάτω από 1,40 ευρώ το λίτρο

Με χαμηλότερες σε σχέση με τις αρχικές εκτιμήσεις τιμές βγαίνει από σήμερα στην αγορά το πετρέλαιο θέρμανσης.

Μεταξύ 1,33 έως 1,39 ευρώ ανά λίτρο θα ξεκινήσει να διατίθεται από σήμερα το πετρέλαιο θέρμανσης, το οποίο αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στην αγορά με έξτρα επιδότηση κατά 60 ευρώ τον τόνο από τα Ελληνικά Πετρέλαια.

Ο όμιλος Helleniq Energy, σε μια προσπάθεια στήριξης της αγοράς και των καταναλωτών, αποφάσισε να χορηγήσει έκπτωση στις εταιρείες εμπορίας που θα ανέλθει σε 6 λεπτά ανά λίτρο (7,5 λεπτά με ΦΠΑ) για όλο τον Οκτώβριο.

Σύμφωνα με αρμόδιες πηγές της εταιρείας, η HELLENIQ ENERGY χορήγησε και επιπλέον έκπτωση 5% στη θυγατρική της ΕΚΟ έως τις 21 Νοεμβρίου με αποτέλεσμα η συγκεκριμένη εταιρεία να πουλά το πετρέλαιο θέρμανσης στα 1,33 ευρώ ανά λίτρο.

Μαζί με τις πρόσθετες επιδοτήσεις βάσει εισοδηματικών κριτηρίων, το πετρέλαιο θέρμανσης βρίσκεται πλέον σε απόσταση αναπνοής από το φυσικό αέριο. Το τελευταίο διατίθεται στην τιμή των 0,11 ευρώ η κιλοβατώρα, με βάση τα τιμολόγια που ανακοινώθηκαν προχθές από τους προμηθευτές μαζί με την επιδότηση της ΔΕΠΑ Εμπορίας (0,9 ευρώ ανά θερμική μεγαβατώρα).

Οι καταναλωτές θα πρέπει επίσης να γνωρίζουν πως οι τιμές του πετρελαίου θέρμανσης αλλάζουν καθημερινά, ενώ όπως προαναφέρθηκε η τιμή του φυσικού αερίου είναι για τον μήνα Οκτώβριο. Το Νοέμβριο οι πάροχοι είναι πιθανό να διαμορφώσουν άλλα τιμολόγια.

Η τιμή εκκίνησης του πετρελαίου θέρμανσης είναι υψηλότερη κατά 18% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή πρώτη μέρα διάθεσης του καυσίμου, οπότε και είχε βγει με μία μέση τιμή στα 1,16 ευρώ το λίτρο.

Σχετικά