Βόλος – Λεβαδειακός 2-1

Το εντυπωσιακό ξεκίνημα του Βόλου στο πρωτάθλημα πήρε συνέχεια, με τους κυανέρυθρους να επικρατούν με ανατροπή με 2-1 του Λεβαδειακού στο Πανθεσσαλικό, να σημειώνουν την τέταρτη συνεχόμενη νίκη τους και να σκαρφαλώνουν προσωρινά στη 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα! Οι Βοιωτοί στέκονταν καλά και προηγήθηκαν με τρομερή εκτέλεση φάουλ του Μουτίνιο στο 53′. Ωστόσο, στη συνέχεια η πίεση του Βόλου έφερε την ανατροπή με τον Τσοκάνη στο 63′ και τον Ντέλετιτς στο 67′ μέσα σε τέσσερα λεπτά να γυρίζουν το ματς και να δίνουν το τρίποντο στην ομάδα της Μαγνησίας ξανά με ανατροπή (όπως και την περασμένη αγωνιστική στο Αγρίνιο με τον Παναιτωλικό), αφήνοντας τον Λεβαδειακό στην ουρά.

Έτσι ξεκίνησαν Μπράτσος και Βέλιτς
Για τον Βόλο ο Κώστας Μπράτσος ξεκίνησε με τον Κλέιμαν στην εστία, τους Λούνα, Σιέλη, Εσκοβάλ και Άλχο από αριστερά προς τα δεξιά στην άμυνα, τους Τσοκάνη και Μπαριέντος στον άξονα με τον Μεσκίδα μπροστά τους, τους Πάολο Φερνάντες και Ντέλετιτς στις δύο πτέρυγες και τον Οζέγκοβιτς στην κορυφή της επίθεσης. Από την πλευρά του Λεβαδειακού, ο Γιάσμινκο Βέλιτς παρέταξε τον Μάρκοβιτς στην εστία, τους Παναγιώτου, Βινίσιους, Λιάγκα και Τσάπρα τετράδα στην άμυνα, τους Μεχία και Νίκα στη μεσαία γραμμή, τον Μουτίνιο μπροστά τους, τους Βρακά και Τορό στα άκρα και τον Δούμτσιο μπροστά στην επίθεση.

Ματς με ρυθμό και τελικές, αλλά χωρίς γκολ
Ο Λεβαδειακός στάθηκε πολύ καλά στο πρώτο ημίχρονο περιορίζοντας τα επιθετικά ατού του Βόλου και μάλιστα θα μπορούσε να είχε πάρει το προβάδισμα σε δύο περιπτώσεις απειλώντας από στατικές φάσεις. Πρώτα στο 25′, όταν μετά από κεφαλιά του Βινίσιους, ο Τορό με προβολή στο πίσω δοκάρι δεν μπόρεσε να νικήσει από κοντά τον Κλέιμαν και λίγο αργότερα στο 31′, όταν πάλι ο Κλέιμαν με το ένα χέρι απέκρουσε την κεφαλιά του Λιάγκα κρατώντας το μηδέν στην εστία του.

Ο Βόλος δεν είχε απειλήσει σημαντικά την εστία του Μάρκοβιτς, πέρα από ένα σουτ του Τσοκάνη στο 27′ από καλή θέση, το οποίο έφυγε ψηλά άουτ. Οι Βολιώτες στο 38′ πάντως θα μπορούσαν να είχαν πάρει το προβάδισμα, όταν ο Πάολο Φερνάντες με τακουνάκι βρήκε τον Οζέγκοβιτς, αλλά ο τελευταίος από πλεονεκτική θέση δεν βρήκε στόχο. Στα τελευταία λεπτά του πρώτου μέρους, που είχε καλό ρυθμό, ο Μεσκίδα από πλάγια θέση μέσα στην περιοχή, όπως και ο Δούμτσιος, είχαν τελικές για Βόλο και Λεβαδειακό αντίστοιχα, όμως οι Μάρκοβιτς και Κλέιμαν ήταν σε ετοιμότητα.




Νίκη με ανατροπή για τον Βόλο μέσα σε ένα τετράλεπτο
Ο Βόλος μπήκε πιο επιθετικά με την έναρξη του δευτέρου μέρους και μάλιστα στο 49′ πήγε να προηγηθεί όταν ο Άλχο έβγαλε μια γλυκιά σέντρα και ο Τσάπρας παραλίγο να βάλει αυτογκόλ καθώς το διώξιμό του πέρασε πάνω από το οριζόντιο του Μάρκοβιτς. Οι Βοιωτοί, ωστόσο, στην τρίτη τους μεγάλη στιγμή στο ματς κατάφεραν να πάρουν το προβάδισμα. Ο Νίκας με ωραία κάθετη κίνηση κέρδισε το φάουλ από τον Εσκοβάλ σε πολύ καλή θέση και ο Μουτίνιο με μια τρομερή εκτέλεση με το δεξί, έστειλε την μπάλα στο παραθυράκι του Κλέιμαν για το 0-1 στο 53′. Δύο λεπτά αργότερα πάντως οι κυανέρυθροι θα μπορούσαν να απαντήσουν άμεσα, όμως ο Μάρκοβιτς σταμάτησε με τα πόδια το σουτ του Μεσκίδα.

Οι γηπεδούχοι άρχισαν να πιέζουν έντονα και με τη συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα πλησίασαν ξανά την ισοφάριση, αλλά η εξαιρετική εκτέλεση φάουλ του Φερνάντες πέρασε ελάχιστα δίπλα από το κάθετο. Στο 63′ ωστόσο η πίεση απέδωσε καρπούς με τον Βόλο να ισοφαρίζει σε 1-1. Μετά από εκτέλεση κόρνερ ο Τσοκάνης με διπλή προσπάθεια με σουτ βρήκε δίχτυα φέροντας στο ματς στα ίσια και σκοράροντας για δεύτερο σερί παιχνίδι μετά τα δύο γκολ που είχε σημειώσει την περασμένη αγωνιστική με τον Παναιτωλικό.

Η πίεση του Βόλου έφερε τελικά και την ανατροπή μέσα σε τέσσερα λεπτά. Στο 67′ ο Μεσκίδα γέμισε, ο Βινίσιους δεν μπόρεσε να απομακρύνει και ο Ντέλετιτς με το αριστερό σημάδεψε τη γωνία του Μάρκοβιτς κάνοντας το 2-1 για τους Βολιώτες, οι οποίοι είχαν πλέον για τα καλά το μομέντουμ. Ο Μπράτσος έριξε στο ματς τον Νοκέρ για το ντεμπούτο του, ενώ από την άλλη πλευρά ο Βέλιτς με την τροπή που πήραν τα πράγματα έβαλε Χάμοντ και Λούα Λούα στο παιχνίδι κυνηγώντας πλέον το σκορ. Και ο Λεβαδειακός θα μπορούσε να είχε πάρει τον βαθμό στο 86′ αλλά ο Τσιριγώτης από κοντά δεν βρήκε δίχτυα με τον Εσκοβάλ να σταματάει το σουτ πάνω στη γραμμή κρατώντας το τρίποντο για τον Βόλο.

MVP: Ο Τσοκάνης έκανε για άλλη μια φορά ένα πολύ καλό ματς για τον Βόλο στον άξονα της μεσαίας γραμμής και από την επιμονή του ήρθε η ισοφάριση που σήμανε και το σύνθημα της αντεπίθεσης για την ανατροπή του Βόλου.

Σχετικά