Παγκόσμιος πρωταθλητής του παρκούρ ο Κυρσανίδης

Ο 26χρονος πρωταθλητής του παρκούρ, αγωνίστηκε στο πρώτο επίσημο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του εν λόγω αθλήματος και αναδείχθηκε νικητής στο freestyle!

Ο Δημήτρης Κυρσανίδης, που έχει ήδη κατακτήσει τέσσερις παγκόσμιος τίτλους σε ανεπίσημα -που δεν διεξάγονταν από την ομοσπονδία- πρωταθλήματα, κατάφερε να κατακτήσει το πρώτο του επίσημο χρυσό στο Τόκιο.

Με συνολική βαθμολογία 26.0 (12.0 ο βαθμός δυσκολίας και 14.0 η εκτέλεση) στο freestyle, αναδείχθηκε νικητής, υπό αντίξοες συνθήκες, καθώς έβρεχε συνεχώς στην ιαπωνική πρωτεύουσα.

Ο ίδιος έκανε ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, γράφοντας για το εν λόγω επίτευγμα: «Η χώρα που γεννήθηκα και ζω, η χώρα που με τίποτα δε θέλω να αποχωριστώ, η χώρα που λένε ότι “τρώει” τα παιδιά της, η χώρα που μου λείπει όταν είμαι μακριά της, η χώρα που αν δεν υπήρχε νωρίτερα, ο κόσμος δεν θα ήταν εδώ που είναι σήμερα, Ελλάδα, η χώρα που ευκαιρίες δε δίνει απλόχερα, μα αν απλώσεις το χέρι σου θα πιάσεις τα «σύννεφα», η χώρα που μόνιμα μένει «πίσω», αυτή είναι η χώρα που επιλέχθηκα για να εκπροσωπήσω!»

Σχετικά