Ποιους θέλει κοντά του και ποιους αφήνει ο Κώστας Μαρκόπουλος

ΠΟΙΟΥΣ ΘΕΛΕΙ ΚΟΝΤΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΠΟΙΟΥΣ ΑΦΗΝΕΙ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ

Ακλόνητη πεποίθηση του Κώστα Μαρκόπουλου είναι ότι η νέα επανεκκίνηση της Περιφέρειας σε διαφορετική βάση μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνον με έναν «φρέσκο αέρα», που θα συμβολίσει η ανάδειξη νέων προσωπικοτήτων στο περιφερειακό συμβούλιο. Το καινούριο δεν αναγεννάται σε περιβάλλον πολιτικής φθοράς ούτε με αντιγραφή ιδίων τακτικών και ιδίου τρόπου καθοδήγησης των υπηρεσιών στην Περιφέρεια.

Ο λόγος που ξεκίνησε νωρίς, νωρίτερα από όλους τους νέους διεκδικητές σε όλη την Ελλάδα των Περιφερειών, δεν είναι άλλος παρά η προσέγγιση και συμφωνία σε μία σειρά ισχυρών παραγόντων της κοινωνίας σε 5 νομούς που θα έχουν χαρακτηριστικά προσωπικής, επαγγελματικής και κοινωνικής ανάδειξης, χαρακτηριστικά που τους κρατούν σε απόσταση από τα κόμματα και τις πολιτικές αγγυλώσεις αλλά και χαρακτηριστικά τεχνοκρατικής γνώσης στον τομέα τους ώστε να είναι χρήσιμοι και αποδοτικοί στην νέα διακυβέρνηση της Περιφέρειας Στερεάς.

Ο Κώστας Μαρκόπουλος κινείται αθόρυβα στην περιφέρεια ανά Δήμο και ο ίδιος χτίζει τις συμμαχίες του και τα ψηφοδέλτια του.

Στην Εύβοια που είναι ο νομός του και που το μέγεθος της είναι το 45% της Περιφέρειας, η στρατηγική του είναι διαφορετική διότι εκεί γνωρίζει πρόσωπα, πράγματα και καταστάσεις καλύτερα από τον καθένα.

110άτομα θα έχει σε όλα τα ψηφοδέλτια των 5 νομών αφού ο νέος νόμος δίνει την δυνατότητα μέχρι 150% των περιφερειακών εδρών που είναι 45 στην Στερεά.

Ο γιατρός επαληθεύει απόλυτα το ακομμάτιστο και ακηδεμόνευτο συνδυασμό για την Περιφέρεια Στερεάς. Το όραμα του είναι μία Περιφέρεια απόλυτα διεκδικητική με μεγάλο ειδικό βάρος απέναντι σε οποιαδήποτε κυβέρνηση. Τα σχέδια του που θα αρχίσουν σε λίγο να γίνονται γνωστά έχουν μία πολύ διαφορετική Περιφέρεια από αυτή που έχουμε συνηθίσει. Αυτό το καινούριο μοντέλο λειτουργίας για να γίνει αποδεκτό αλλά και για να μπορεί να υλοποιηθεί απαιτεί ανθρώπους αφοσιωμένους, αποφασισμένους και έμπειρους αλλά και νέους με την ορμή της νεότητας και την όρεξη της επιτυχίας.

Τα 5+5 χρόνια πρακτικά από την ίδια ομάδα, έχει δημιουργήσει βαρίδια τα οποία δεν θα αφήσει ανεκμετάλλευτα ο γιατρός.

Γνωρίζει και ποιους θέλει και ποιοι δεν χωράνε στην ομάδα του αλλά και ποιους θα αποκαλύψει όταν έρθει η ώρα.

Σχετικά