Σεπόλια: Μετάθεση «χάδι» για τον αστυνομικό που μιλούσε με τη 12χρονη – Οργή και στην ΕΛ.ΑΣ

Με μια μετάθεση «χάδι» από τη ΓΑΔΑ στην υπηρεσία καυσίμων της ΕΛ.ΑΣ. «τιμωρείται» προς το παρόν ο αστυνομικός που συνομίλησε με την 12χρονη και έγινε αποδέκτης πορνογραφικού υλικού με το παιδί. Για ανεπίτρεπτη και εξοργιστική απόφαση μιλούν συνδικαλιστές.

Ο αστυνομικός που αντάλλασσε φωτογραφίες με το ανήλικο κορίτσι που έπεσε θύμα βιασμού και μαστροπείας στα Σεπόλια, όχι μόνο δεν τέθηκε σε διαθεσιμότητα, αλλά και η μετάθεση που έλαβε θεωρείται «χάδι», δεδομένου ότι μεταφέρεται λίγα χιλιόμετρα πιο κάτω, όπως αποκάλυψε το MEGA.

Παρά το γεγονός ότι οι πράξεις που έχει ήδη επιβεβαιωθεί ότι έκανε και κυρίως αυτό που δεν έκανε, δηλαδή να καταγγείλει το γεγονός εκπόρνευσης ενός ανήλικου, είναι πολύ σοβαρά παραπτώματα για ένα αστυνομικό, για έναν υπηρέτη του νόμου.

Ακριβώς για αυτό η απόφαση αυτή προκάλεσε αρνητική έκπληξη και στο εσωτερικό της αστυνομίας με τον συνδικαλιστή Γιώργο Καλλιακμάνη να μιλά για ανεπίτρεπτη απόφαση, τονίζοντας ότι «υποτίθεται πως είναι διώκτης του εγκλήματος. Πώς είναι δυνατόν να μην το κατήγγειλε;»
Από τη ΓΑΔΑ στη Λ.Συγγρού

Ειδικότερα, μετά την εντολή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη για διενέργεια πειθαρχικού ελέγχου σε βάρος του, ο αστυνομικός μεταφέρθηκε από το κέντρο συντονισμού επιχειρήσεων της ΓΑΔΑ που υπηρετούσε στην υπηρεσία καυσίμων της ΕΛ.ΑΣ. που εδρεύει στη λεωφόρο Συγγρού.

Αξιοπερίεργο είναι πως δεν έχει τεθεί ακόμα σε διαθεσιμότητα και συνεχίζει να υπηρετεί κανονικά στο Σώμα, παρ’ ότι δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη πλήρως η εμπλοκή του στην υπόθεση με τους βιασμούς του 12χρονου παιδιού. Σε άλλες περιπτώσεις στο παρελθόν, το να τεθεί ο υπό διερεύνηση αστυνομικός σε διαθεσιμότητα ήταν σχεδόν αυτονόητο.

Γνώριζε ότι ήταν ανήλικη

Σύμφωνα με πληροφορίες, η 12χρονη είχε ισχυριστεί σε συνομιλία της με τον συγκεκριμένο αστυνομικό ότι είναι 15 ετών, επομένως ο 26χρονος γνώριζε ότι πρόκειται για ανήλικη, με την οποία μάλιστα, φέρεται να αντάλλαξε μία φορά άσεμνες φωτογραφίες.

Παρ’ όλ’ αυτά και παρά την ιδιότητά του, επέλεξε να μην αναφέρει στην υπηρεσία του το παραμικρό, αφήνοντας ένα ανήλικο παιδί στην τύχη του.

Λόγω εμβολίου η προηγούμενη μετάθεση

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο 26χρονος αρχιφύλακας στο παρελθόν υπηρετούσε στη Διεύθυνση Προστασίας Επισήμων, στο πλευρό σημαίνοντος πολιτικού προσώπου, ωστόσο, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ήταν ένας από τους τουλάχιστον 10 αστυνομικούς που μετατέθηκαν σε άλλη υπηρεσία, γιατί αρνήθηκε να εμβολιαστεί για τον κοροναϊό.

«Ο αρχιφύλακας ήταν στην φύλαξη μεγάλου πολιτικού προσώπου ωστόσο, όταν ζητήθηκε από όλους όσους τον συνόδευαν να εμβολιαστούν, εκείνος αρνήθηκε, με συνέπεια να φύγει από τη θέση αυτή και να τοποθετηθεί στο κέντρο συντονισμού της ΓΑΔΑ» ανέφεραν πηγές της ΕΛ.ΑΣ.

in.gr

Σχετικά