Διαμαρτυρία στον ΗΡΩΝ Θήβας για φθηνό ρεύμα

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΗΒΑΣ

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΤΟΝ ΗΡΩΝ ΘΗΒΑΣ (ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΟΥ)

01-11-2022 & ΩΡΑ 18:00

ΡΕΥΜΑ ΦΘΗΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΟ!

ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΓΑΘΟ, ΟΧΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ!

Το Εργατικό Κέντρο, τα Σωματεία, οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι αυτοαπασχολούμενοι διαμαρτυρόμαστε για το τεράστιο κύμα ακρίβειας και τις απανωτές αυξήσεις στο ρεύμα και συνολικά στην Ενέργεια.

Οι αυξήσεις αυτές είναι αποτέλεσμα των πολιτικών που εφαρμόζονται εδώ και χρόνια στην Ενέργεια. Γεννήθηκαν μέσα από την απελευθέρωση της ενέργειας, την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, το Χρηματιστήριο της Ενέργειας, την περιβόητη πράσινη ανάπτυξη. Ενώ τον τελευταίο χρόνο έγιναν ακόμη μεγαλύτερες εξαιτίας της συμμετοχής της χώρας στις κυρώσεις και τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Το ηλεκτρικό ρεύμα μετατράπηκε σε πανάκριβο εμπόρευμα, με μόνο στόχο την ανάπτυξη και την κερδοφορία μιας χούφτας επιχειρηματικών ομίλων, που βλέπουν τα κέρδη τους κυριολεκτικά να εκτινάσσονται.

Εμείς και οι οικογένειές μας δεν ανεχόμαστε να ζούμε στα σκοτάδια και το κρύο! Δε δεχόμαστε να παθαίνουμε ηλεκτροσόκ όταν μας φτάνουν οι λογαριασμοί του ρεύματος και του φυσικού αερίου.

ΔΕ ΘΑ ΠΑΓΩΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΩΝ ΟΜΙΛΩΝ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ!

Τα διάφορα pass και τα ψίχουλα που τάζει η κυβέρνηση, την ώρα που οι μισθοί και οι συντάξεις βρίσκονται ακόμα κάτω από τα επίπεδα του 2010, δεν είναι παρά σταγόνα στον ωκεανό του πληθωρισμού και της ακρίβειας στην ενέργεια και τα είδη λαϊκής κατανάλωσης.

Διεκδικούμε:

  • Δραστική μείωση και πλαφόν στα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος, φυσικού αερίου, πετρελαίου θέρμανσης.
  • Καμία διακοπή ρεύματος σε όσους δεν μπορούν να ανταποκριθούν στους υπέρογκους λογαριασμούς. Διαγραφή χρεών για τα εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά και τους επαγγελματίες.
  • Κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ σε πετρέλαιο, βενζίνη, φυσικό αέριο και ηλεκτρική ενέργεια.
  • Κατάργηση του χαρατσιού επιδότησης των ΑΠΕ (ΕΤΜΕΑΡ).
  • Αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις, στις κοινωνικές παροχές.

ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ – ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ!

Δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις για την επιτυχία της απεργίας στις 9 Νοέμβρη (κεντρική πλατεία Θήβας, ώρα 11:00), για να γίνουν οι απεργιακές συγκεντρώσεις παλλαϊκά συλλαλητήρια ενάντια στην ακρίβεια, για ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις. Για να σταλεί μαζικό μήνυμα στην κυβέρνηση και την μεγαλοεργοδοσία.

Εργατικό Κέντρο – Σωματεία Εργαζομένων & Συνταξιούχων –

Σχετικά