Μοναστική Σύναξη της Ιεράς Μητροπόλεως στην Αλίαρτο-Εικόνες

Τη Δευτέρα 24 Οκτωβρίου ε.έ. πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Αλιάρτου η Μοναστική Σύναξη της Ιεράς Μητροπόλεως Θηβών, Λεβαδείας και Αυλίδος. Η Σύναξη ξεκίνησε με την αρχαιοπρεπή Θεία Λειτουργία του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου, η οποία τελέσθηκε από τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας κ. Γεώργιο, τον οποίο πλαισίωναν οι Ηγούμενοι των Μοναστηριών μας, συμπροσευχομένου του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Αργολίδος κ. Νεκταρίου και με την συμμετοχή των Γεροντισσών, Μοναχών και Μοναζουσών των Ιερών Μονών της Επαρχίας μας.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε εισήγηση από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αργολίδος κ. Νεκτάριο, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα: «Η Εκκλησία μετά την κρίση. Πειρασμοί, διλήμματα, προκλήσεις, προοπτικές». Ο Σεβασμιώτατος με τον θεολογικό και μεστό του λόγο αναφέρθηκε στα θέματα και τις προκλήσεις που έχουν εμφανιστεί και πως μπορεί να τα αντιμετωπίσει η Εκκλησία. Κατόπιν ακολούθησε συζήτηση σε πολύ καλό κλίμα.

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Γεώργιος ευχαρίστησε εγκάρδια τον Σεβασμιώτατο κ. Νεκτάριο  για την παρουσία του και την εμπεριστατωμένη ομιλία του στη Μοναστική Σύναξη της επαρχίας μας, καθώς και τους Καθηγουμένους, τις Γερόντισσες, τους Μοναχούς και τις Μοναχές της Μητροπόλεώς μας. Ο Σεβασμιώτατος ανέφερε ότι: “είναι επιβεβλημένο να συναντώμεθα τακτικά για να ανταλλάσουμε απόψεις και εμπειρίες ιδίως σήμερα που η κοινωνία μας δοκιμάζεται ποικιλότροπα. Η σύναξη αυτή έρχεται να συσφίξει τους ιερούς δεσμούς της αγάπης μεταξύ όλων των Μοναχών και Μοναζουσών της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, να μας ενισχύσῃ στον αγώνα της ασκήσεως και να προτρέψῃ όλους μας να συνεχίσουμε την μαρτυρία της Εκκλησίας μέσα στον κόσμο”. Τέλος, ο Σεβασμιώτατος και ο Γεν. Αρχ. Επίτροπος της Μητροπόλεως ενημέρωσαν τους μοναχούς και τις μοναχές για υπηρεσιακά θέματα.

imtl.gr

Σχετικά