Εκπλήξεις σε δημοσκόπηση MRB: Οι διαφορές των κομμάτων μετά την υπόθεση «Πάτση»

Μεγάλη δημοσκόπηση για λογαριασμό του τηλεοπτικό σταθμού Open διενέργησε η MRB. Σε αυτή την έρευνα, οι πολίτες ρωτήθηκαν για το ποιο είναι το ζήτημα που τους απασχολεί περισσότερο με την ακρίβεια να διατηρεί τα πρωτεία. Σε αντίθεση με το θέμα των παρακολουθήσεων, ωστόσο, οι ερωτηθέντες φαίνεται να έχουν επηρεαστεί περισσότερο από την υπόθεση Πάτση.

Η Νέα Δημοκρατία φαίνεται να έχει κάποια φθορά από το συγκεκριμένο θέμα, πλην όμως δεν έχει καταφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ να «κεφαλαιοποιήσει» την όποια απώλεια καταγράφει η κυβέρνηση. Η διαφορά μειώθηκε, αλλά όχι στον βαθμό που θα περίμενε κανείς με βάση τις απαντήσεις των πολιτών στις ερωτήσεις της έρευνας.

Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 29,1% ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ 23%. Το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται στο 11,5%, το ΚΚΕ στο 5% και η Ελληνική Λύση στο 4,5%. Ακολουθεί το ΜέΡΑ25 με 3% και το κόμμα «Έλληνες» του Ηλία Κασιδιάρη με 2,6%, το οποίο με την αναγωγή στα έγκυρα όπως ανέφερε ο αναλυτής της MRB Δημήτρης Μαύρος μπορεί να ξεπεράσει το 3% και να οδηγήσει σε είσοδό του στη Βουλή.

Σχετικά