Γ. Κόλλιας στο ΕΟΚ Web Radio: ”Ο κόσμος είναι πολύ κοντά στην ομάδα μας”

Ο Γενικός Γραμματέας του Κένταυρου Λειβαδιάς Γιώργος Κόλλιας, έκανε τη δική του παρέμβαση στην εκπομπή του ΕΟΚ Web Radio ”Κάθε πόλη μια μπασκέτα” με τον Αργύρη Παγαρτάνη και αναφέρθηκε στην πορεία της ομάδας, στη στήριξη του κόσμου, αλλά και στο γηπεδικό πρόβλημα.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για τον Κένταυρο Λειβαδιάς: ”Η ομάδα ιδρύθηκε το 1994. Το 2010 το παιδικό τμήμα της ήταν ανάμεσα στις 6 καλύτερες ομάδες παίδων στην Ελλάδα και κατέκτησε τα πρωταθλήματα παίδων της ΕΣΚΑΣΕ το 2009 και το 2010. Το όνομα της ομάδος άλλαξε το 2016 και από «Κένταυρος Λειβαδιάς» μετονομάστηκε σε «Κένταυρος Λειβαδιάς Ακαδημίες ΑΕΛ», αφού με την απενεργοποίηση της ΑΕ Λειβαδιάς «απορρόφησε» τις ακαδημίες της ομάδος και ο Κένταυρος οργανώθηκε σε πρότυπα επίπεδα. Αυτήν τη στιγμή τα παιδιά που απασχολεί η ομάδα είναι περίπου 150”.

Για το ανδρικό τμήμα του συλλόγου: ”Το 2022 ήρθε η ιστορικότερη στιγμή του σωματείου μας, καθώς το ανδρικό μας τμήμα πήρε την άνοδο για την Α’ ΕΣΚΑΣΕ, στην οποία βρίσκεται για πρώτη φορά στην ιστορία της. Το ανδρικό τμήμα αποτελείται από μίξη έμπειρων και νέων παικτών. Οι νέοι παίκτες προέρχονται από το παιδικό και το εφηβικό τμήμα. Παίρνουν εμπειρίες απ’ την ανδρική ομάδα και στόχος μας είναι ν’ αποτελέσουν το μεγαλύτερο κομμάτι αυτής”.

Για τη στήριξη του κόσμου στην ομάδα: ‘Η ΑΕ Λειβαδιάς που έφτασε μέχρι την Α2 δημιούργησε ερέθισμα σε πάρα πολλά παιδιά έτσι ώστε ν’ ασχοληθούν με τον αθλητισμό και το μπάσκετ. Ο κόσμος είχε «αγκαλιάσει» τότε την ομάδα, όπως και τη δική μας ομάδα τώρα. Είναι πολύ κοντά, τόσο με την παρουσία του στους αγώνες, όσο και με τη στήριξη που προσφέρει και την οικονομική στήριξη κυρίως”.

Για το γηπεδικό πρόβλημα: ‘Η πόλη φιλοξενεί ένα κλειστό γυμναστήριο, στο οποίο υπάρχουν πάρα πολλοί σύλλογοι. Προσπαθούμε να βρούμε μια «χρυσή τομή» έτσι ώστε ν’ αθλούνται όλα τα παιδιά όσο περισσότερες ώρες γίνεται. Σίγουρα ένα κλειστό γυμναστήριο μπορεί αν μη φτάνει, ωστόσο προσπαθούμε να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για τα παιδιά, για να τους διαφυλάξουμε ότι θα μπορέσουν να κάνουν κάποιες ώρες προπόνησης, τις απαραίτητες ώστε μπορούν να ‘ναι ενεργά και να ευχαριστιούνται το άθλημα”.

stereabasket.gr

Σχετικά