Κωνσταντινούπολη: 45 λεπτά περίμενε σε παγκάκι η γυναίκα πριν πυροδοτήσει τη βόμβα

Μελετημένη μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια φαίνεται πως ήταν η βομβιστική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη. Η μικροκαμωμένη γυναίκα με το παντελόνι παραλλαγής και τη μαύρη μαντίλα που θεωρείται η δράστης του μακελειού περίμενε καρτερικά πριν πυροδοτήσει η βόμβα και προκαλέσει την πολύνεκρη έκρηξη με τους έξι νεκρούς και τους 81 τραυματίες.

«Η γυναίκα κάθισε σε ένα παγκάκι για περίπου 45 λεπτά και η έκρηξη σημειώθηκε λίγο αφότου σηκώθηκε», δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Δικαιοσύνης. Βίντεο από κάμερα ασφαλείας έχουν καταγράψει τη μυστηριώδη γυναίκα να περπατά στη λεωφόρο Ιστικλάλ της Κωνσταντινούπολης και λίγο μετά να γίνεται η έκρηξη.

Η έκρηξη στη λεωφόρο Ιστικλάλ, στην περιοχή Μπέγιογλου στο Πέρα της Κωνσταντινούπολης, μόλις 50 μέτρα από το ελληνικό προξενείο, έγινε στις 16:20 το μεσημέρι της Κυριακής και έχει καταγραφεί από συγκλονιστικά βίντεο.

Τέσσερις άνθρωποι έχασαν επί τόπου τη ζωή τους άλλοι δυο υπέκυψαν στα τραύματά τους αργότερα. 81 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί. Δεν υπάρχουν, σύμφωνα με το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, Έλληνες ανάμεσα στα θύματα.

Η γυναίκα με τη μαύρη μαντίλα και το σακίδιο, ύψους περίπου 1,65μ., έχει καταγραφεί να αφήνει κάτι στο σημείο όπου σημειώθηκε η έκρηξη. Τη μαντίλα, ανέφεραν οι τουρκικές αρχές, τη φορούσε για να παραπλανήσει. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, οι αρχές θεωρούν ότι είναι κόρη ενός Κούρδου που χάθηκε το 1990 κατά τις αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις του τουρκικού στρατού.

Πριν από την αιματηρή έκρηξη, υπήρξαν πληροφορίες πως στην περιοχή Σισχανέ, κοντά στην Ιστικλάλ, είχαν ακουστεί πυροβολισμοί.

Πανικός επικράτησε όταν ακούστηκε η έκρηξη με τον κόσμο που βρισκόταν στη λεωφόρο Ιστικλάλ, δημοφιλέστατο προορισμό και για τους τουρίστες που βρίσκονται στην Κωνσταντινούπολη, να τρέχει να σωθεί. Πολλοί κατέφυγαν σε μαγαζιά της περιοχής για να σωθούν.

Σύμφωνα με τουρκική ιστοσελίδα, όπως αναφέρει η ΕΡΤ, και ένα δεύτερο πακέτο με εκρηκτικά βρέθηκε στην οδό Ιστικλάλ.

Σχετικά