ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΟ BLACKOUT ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΛΙΑΚΟΣΤΑΜΟΣ

Γενικός Χειρουργός, Διευθυντής Χειρουργικού Τμήματος στo ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΟ BLACKOUT ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΊΟ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ.

Επιτέλους διατάχθηκε το αυτονόητο από την εισαγγελία Λιβαδειάς. Μετά το απίστευτο γεγονός που έθεσε σε κίνδυνο τις ζωές ανθρώπων που ήταν εκείνη τη στιγμή στο νοσοκομείο Λιβαδειάς ο εισαγγελέας Λιβαδειάς αποφάσισε να διατάξει έρευνα για τυχόν ευθύνες για το συγκεκριμένο γεγονός.

Η ακατάλληλη σε πολλαπλά επίπεδα πλέον διοίκηση του νοσοκομείου Λιβαδειάς έπρεπε ήδη να έχει παραιτηθεί ή να την έχουν παρατήσει οι πολιτικοί της προϊστάμενοι που την επέβαλαν ως καθεστώς με τον ιδιαίτερα θλιβερό για όλους μας σκοπό την αποδιοργάνωση του νοσοκομείου, την καλλιέργεια ανασφάλειας των πολιτών και τέλος την έκθεση της υγείας τους.

Ο διοικητής του νοσοκομείου Λιβαδειάς απαξιωτικός και προσβλητικός προς το δημοτικό συμβούλιο της Λιβαδειάς δεν ήρθε ποτέ να εξηγήσει και να ενημερώσει για τα κακώς κείμενα που συμβαίνουν επί των ημερών του. Το δημοτικό συμβούλιο Λιβαδειάς αφού καταδίκασε την στάση του και τον κάλεσε να αναλάβει τις ευθύνες του εμπράκτως υπονοώντας ότι πρέπει επιτέλους να αποσυρθεί και να αφήσει τη θέση του σε ικανότερους, δεν στάθηκε ικανό να σταματήσει το έργο του. Δύο ημέρες μετά το ομόφωνο ψήφισμα του που αναφερόταν σε παύση των μετακινήσεων και αποσπάσεων ιατρών, νεφρολόγος από το νοσοκομείο Λιβαδειάς έφυγε για να πάει στη μονάδα τεχνητού νεφρού του νοσοκομείου Άμφισσας. Σε συνέχεια των αποφάσεων αυτών ετοιμάζεται για νόμιμη άδεια ειδικού σκοπού η άλλη νεφρολόγος στερώντας τις υπηρεσίες της από τους αιμοκαθαιρόμενους του νοσοκομείου. Βαδίζουμε αργά και σταθερά στον κατήφορο που έχει επιλέξει ένας ακατάλληλος ανθρώπος που τοποθέτησε και στηρίζει η Νέα Δημοκρατία.

Το δημοτικό συμβούλιο που εκφράζει τη βούληση των πολιτών της περιοχής δεν στάθηκε ικανό να σταματήσει τον τοποθετημένο “αρεστό” που δρα και λειτουργεί ανενόχλητος χωρίς να υπολογίζει κανέναν πλέον. 0 τοποθετημένος διοικητής που ούτε την πύλη του νοσοκομείου δεν θα έπρεπε να περνάει με την απαξίωση και την αποξένωση που βιώνει από όλους μας συνεχίζει να έχει λόγο και άποψη για τη λειτουργία του νοσοκομείου. Καταστροφική όμως άποψη. Και πώς να μην έχει όταν μετά από επερώτηση στη Βουλή του βουλευτή κυρίου Γεωργίου Μουλκιώτη και τα εύλογα ερωτήματα που έθεσε επί του υπουργού υγείας Πλεύρη πήρε την απόλυτη στήριξη. Ο κύριος Πλεύρης όχι μόνο είπε ψέματα στον βουλευτή Μουλκιώτη, τον ακούσαμε άλλωστε όλοι στα ηχητικά ντοκουμέντα, αλλά διαστρέβλωσε πλήρως τα γεγονότα που συνέβησαν στο νοσοκομείο Λιβαδειάς. Ο διοικητής του νοσοκομείου Λιβαδειάς βιώνει στήριξη, στοργή και proderm στην αγκάλη του κυβερνητικού εκπροσώπου της Νέας Δημοκρατίας γεγονός που τον αποθρασύνει ακόμη περισσότερο, δεν διστάζει δε να το ομολογεί ο ίδιος σε όλους μας.

Τίποτα από αυτά που πήραμε απόφαση στο δημοτικό συμβούλιο Λιβαδειάς δεν φαίνεται να συμμερίζεται ο συγκεκριμένος διοικητής ο οποίος καλύπτεται πίσω από το άσυλο που του παρέχει ο κομματικός μηχανισμός που τον διόρισε. Χεστήκαμε πατόκορφα όμως για το ποιος τον διόρισε, αυτό που βλέπουμε είναι ότι ο κύριος αυτός που θα έπρεπε να έχει κηρυχθεί persona non grata από κάθε πολίτη, θεσμό και υπηρεσία της περιοχής ως απολύτως ακατάλληλος να διοικήσει και να λάβει σοβαρές αποφάσεις σε κρίσιμα θέματα όπως αυτά της υγείας, συνεχίζει και λειτουργεί εναντίον της καθημερινότητάς μας και της παροχής υγείας στους πολίτες της περιοχής.

Όταν ο Πλεύρης ομολογούσε ψευδόμενος ότι το νοσοκομείο Λιβαδειάς λειτουργεί σε ικανότατο επίπεδο στελέχωσης τίθενται εύλογα ερωτηματικά σε ποιο ακριβώς νοσοκομείο αναφερόταν. Έχοντας τέτοιο πολιτικό προϊστάμενο (Πλεύρη) ποιος σοβαρός γιατρός μπορεί να έχει ελπίδες ότι θα διορθωθεί κάποτε το ΕΣΥ; Ο ένας αντικαθιστά τον άλλον και συναγωνίζονται μεταξύ τους στην ανικανότητα και στη γλοιώδη συμπεριφορά. Εάν ο Πλεύρης ως υπουργός υγείας είχε μπροστά του τα προγράμματα εφημέρευσης του νοσοκομείου Λιβαδειάς Θα τολμούσε να διατυπώσει τέτοια ανυπόστατα ψεύδη; Ο Πλεύρης που έχει χίλιους δύο λόγους να ντρέπεται για αυτό που αντιπροσωπεύει και στηρίζει δημοσίως με ναζιστικούς χαιρετισμούς ο πατέρας του, έπρεπε να έχει αποσυρθεί από κάθε δημόσια πολιτική θέση, επιλέγουν δυστυχώς όμως στη Νέα Δημοκρατία στο βωμό της ελεύθερης βούλησης και της κακώς εννοούμενης δημοκρατίας να νομιμοποιούν τον φασισμό και τη γεροντική άνοια μη και προσβάλλουν το στέλεχος που “κοσμεί” την παράταξή τους.

Ο Πλεύρης είπε ψέματα για τη στελέχωση του νοσοκομείου Λιβαδειάς, ο Πλεύρης ενέπαιξε με τις δηλώσεις του όλο το προσωπικό του νοσοκομείου Λιβαδειάς, ο Πλεύρης έπρεπε ήδη να έχει αντικατασταθεί όπως και όλος ο κομματικός μηχανισμός Τσαντήλα – Σερέτη που αποφασίζουν και έχουν άποψη για το πώς πρέπει να λειτουργούμε και να παρέχουμε υπηρεσίες υγείας. Αποκρουστικό και επικίνδυνο συνδυασμό συνιστούν όλοι αυτοί ενώ αποτελούν μέρος μιας εύθραυστης πολιτικής αλυσίδας που έπρεπε ήδη να αποσυντίθεται.

Από τα τελευταία της διοίκησης είναι και η προκήρυξη θέσεων επικουρικών ιατρών στο νοσοκομείο Λιβαδειάς. Ο ανύπαρκτος διοικητής αποφάσισε ότι πρέπει να καλυφθούν με δύο μόνο θέσεις επικουρικών ιατρών οι ανάγκες του νοσοκομείο Λιβαδειάς και με πέντε αυτό της Θήβας. Έχουμε πολλούς γιατρούς άλλωστε στο νοσοκομείο Λιβαδειάς και μπορούμε με χαρακτηριστική άνεση να τους μετακινούμε ή και να τους αποσπούμε. Δεν έχει πάρει χαμπάρι τι τού γίνεται και πώς λειτουργούμε, δεν γνωρίζει καν τις ανάγκες του νοσοκομείου που νομίζει ότι διοικεί και παραμένει στη θέση του κυκλοφορώντας, ευτυχώς για αυτόν, νύχτες στους διαδρόμους του νοσοκομείου, αποφεύγοντας την οποιαδήποτε βλεμματική επικοινωνία μαζί μας. Υπάρχει πλήρης διάρρηξη σχέσεων με δική του ευθύνη. Η απόλυτη ομολογία αποτυχίας!!

Η προκήρυξη των επικουρικών ιατρών στο νοσοκομείο Λιβαδειάς είναι μόλις για ένα χρόνο και σε άλλη ειδικότητα από αυτή που έχουμε ανάγκη, δεν προκήρυξαν τη θέση ουρολόγου κάτι που έκαναν για το νοσοκομείο Θηβών. Για ένα χρόνο όμως γιατρός στο νοσοκομείο Λιβαδειάς δεν θα έρθει κανείς, ούτε ως ερωτικός μετανάστης. Την ίδια στιγμή στο νοσοκομείο Θηβών οι θέσεις που άνοιξαν είναι πέντε και για χρόνο παραμονής πάνω από δύο και τρία έτη, έχουν σίγουρα καλύτερες και πιο ισχυρές πιθανότητες πλήρωσης αν και με την υπάρχουσα εκεί στελέχωση ας κρατούν μικρό καλάθι!

Η αλητεία τους (διοικητική) έγκειται στο γεγονός ότι δημιουργούν κι εξασφαλίζουν πιο ελαστικές άρα χειρότερες συνθήκες εργασίας ιατρών στο ένα νοσοκομείο (Λιβαδειάς) συγκριτικά με το άλλο (Θηβών). Ο τύπος (διοικητής) δεν έχει πάρει χαμπάρι ούτε τους λόγους που επιθυμούν να έρθουν γιατροί σε ένα περιφερειακό νοσοκομείο ούτε το τι προϋποθέσεις πρέπει να πληρούνται. Επίσης δεν δείχνει να λαμβάνει διόλου υπόψιν του το πόσο πιο εκτεθειμένος είναι υγειονομικά ο πληθυσμός της περιοχής της Λιβαδειάς συγκρινόμενος με αυτόν της Θήβας που έχει κοντά του τριτοβάθμια νοσοκομεία. Η συγκεκριμένη τελευταία του απόφαση διαιωνίζει ακόμα περισσότερο το πρόβλημα συνύπαρξης των δύο νοσοκομείων στον ίδιο νομό μέσω της απαράδεκτης διασύνδεσης μεταξύ τους ενώ δεν εξασφαλίζει θέσεις εργασίας πουθενά. Αντί να αναγνωρίσει τη χρόνια προσφορά κάτω από εντελώς αντίξοες συνθήκες του προσωπικού του νοσοκομείου Λιβαδειάς στον πληθυσμό αναφοράς του η συγκεκριμένη απόφαση υπονομεύει με τον πιο ύπουλο τρόπο το μέλλον του νοσοκομείου μας.

Είναι απαράδεκτος, ανίκανος, επικίνδυνος και πάνω από όλα έχει τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας. Όσο τον κρατάνε και τον “καμαρώνουν” οφείλουν να εισπράξουν και το αναλογούν πολιτικό κόστος. Μην τον ξεχάσετε οι εκλογές έρχονται.

Σχετικά