Ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: «Παρουσίαση των αποτελεσμάτων της ερευνητικής μελέτης με την εφαρμογή αντιμικροβιακού χαλκού»

Μία ενδιαφέρουσα εκδήλωση συνδιοργανώθηκε από τον Δήμο Τανάγρας, την 5η Υγειονομική Περιφέρεια και το Ελληνικό Ινστιτούτο Ανάπτυξης Χαλκού (Ε.Ι.Α.Χ.), στο Μέγαρο Δημοσθένη Λιάπη (Θεατρική Σκηνή Οινοφύτων), με θέμα τον αντιμικροβιακό χαλκό και τις εφαρμογές του σε δομές Δημόσιας Υγείας αλλά και σε μαζικούς χώρους συνάθροισης κοινού.

Στο πλαίσιο της κοινωνικής εταιρικής ευθύνης η ΕΛΒΑΛ-ΧΑΛΚΟΡ, με χορηγία της, αντικατέστησε διακόπτες, πόμολα και επικάλυψη επιφανειών με προϊόντα αντιμικροβιακού χαλκού στο Κέντρο Υγείας Οινοφύτων. Αποδεκτές και χρήσιμες οι χορηγίες. Δεν μπορούν όμως να υποκαταστήσουν τις ευθύνες της κυβέρνησης που απαξιώνει συστηματικά και εν μέσω πανδημίας τις δομές υγείας του Νομού μας με υποστελέχωση υγειονομικού προσωπικού και μείωση της χρηματοδότησής τους.

Με το Νομοσχέδιο μάλιστα που κατέθεσε στη Βουλή αποδιοργανώνει πλήρως το ΕΣΥ και περιορίζει την δωρεάν παροχή υγείας στους πολίτες. Η νεοφιλελεύθερη ανάλγητη πολιτική ανοίγει το δρόμο στη πλήρη διάλυση του ΕΣΥ. Αυτά ήταν τα σχέδιά της που καθυστέρησε να εφαρμόσει λόγω της πανδημίας. Αλλά ο ελληνικός λαός δεν θα επιστρέψει αυτό το πισωγύρισμα στην εποχή που οι ευάλωτοι συνάνθρωποί μας δεν είχαν πρόσβαση στη δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Ο αγώνας για ένα δωρεάν αναβαθμισμένο Εθνικό Σύστημα Υγείας αποτελεί πρώτη προτεραιότητα για την κοινωνία και για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Γιώτα Πούλου

Σχετικά