Β. Εύβοια: Νεκρός 78χρονος που «καρφώθηκε» σε κάγκελο στην αυλή του

Έχασε τη ζωή του ένας 78χρονος που παραπάτησε στην αυλή του σπιτιού του στα Λουτρά Αιδηψού στη Βόρεια Εύβοια και «καρφώθηκε» με το κεφάλι σε αιχμηρό κάγκελο της αυλόπορτας που ήταν μισάνοιχτη.

Είχε διακομιστεί στο ΓΝ Λαμίας, όπου έδωσε «μάχη» για έξι ημέρες στη ΜΕΘ, ο τραυματισμός του όμως στο κεφάλι ήταν βαρύτατος. Ο άτυχος άνδρας είχε απεγκλωβιστεί μετά από μεγάλη προσπάθεια της Πυροσβεστικής, ενώ πολύ μεγάλη ήταν και η προσπάθεια γιατρών και διασωστών του ΕΚΑΒ από το ΚΥ Ισταιαίας για να τον κρατήσουν στη ζωή και τελικά να τον παραδώσουν στα Επείγοντα του Νοσοκομείου Λαμίας κι από κει στη ΜΕΘ.

Η κατάστασή του όμως ήταν εξαιρετικά σοβαρή και παρά την προσπάθεια γιατρών και νοσηλευτών στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, στο τέλος δεν τα κατάφερε.

Ο συγκεκριμένος βαρύτατος τραυματισμός συμπολίτη μας, είχε αναδείξει τόσο το πρόβλημα διακομιδής ασθενών από τη Βόρεια Εύβοια όσο και το γεγονός αναπλήρωσης γιατρών και πληρωμάτων ασθενοφόρων, που μοιάζει από δύσκολη έως αδύνατη.

Ας ελπίσουμε οι αδυναμίες που αναδείχθηκαν να μην επαναληφθούν, ενώ στο πλαίσιο της διακηρυγμένης ανασυγκρότησης της Βόρειας Εύβοιας να δοθεί πρόσθετο βάρος σε προσλήψεις και τοποθετήσεις υγειονομικού προσωπικού με τον απαραίτητο εξοπλισμό.

Πηγή: Lamiareport.gr 

Σχετικά