Ζελένσκι: «Ο πόλεμος θα τελειώσει αν πεθάνει ο Πούτιν»

Σε συνέντευξή του στον Ντέιβιντ Λέτερμαν στην ειδική εκπομπή του Netflix «My Next Guest Needs No Introduction», ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε ότι πιστεύει ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία τελειώνει εάν ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν πεθάνει.

Ο παρουσιαστής ρώτησε τον Ζελένσκι: «Ας υποθέσουμε ότι αν ο Πούτιν κρυώσει και πεθάνει ή πέσει κατά λάθος από ένα παράθυρο και πεθάνει, θα συνεχιστεί ο πόλεμος;»

«Όχι. Δεν θα γίνει πόλεμος. Πιστεύω ότι αν δεν είναι (ο Πούτιν) εκεί, θα τους είναι δύσκολο. Θα ασχοληθούν με την εσωτερική πολιτική, όχι με την εξωτερική πολιτική», ήταν η απάντηση του Ζελένσκι.

«Το αυταρχικό καθεστώς είναι τρομερό και είναι μεγάλος κίνδυνος καθώς όλα δεν μπορούν να εξαρτώνται από ένα άτομο. Και ως εκ τούτου, όταν ένας άνθρωπος φεύγει, οι θεσμοί σταματούν», είπε. «Αυτό συνέβη στη Σοβιετική Ένωση».

Ο Ζελένσκι είπε επίσης ότι θα παραμείνει στη θέση του προέδρου μέχρι τη «νίκη μας». Τόνισε για άλλη μια φορά ότι πιστεύει ότι ο Ρώσος πρόεδρος δεν θα τολμήσει να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα, καθώς «αγαπά τη ζωή και φοβάται τον θάνατο».

«Τον είδα (τον Πούτιν) και είδα την επιθυμία του να ζήσει. Αγαπάει πολύ τη ζωή – κάθεται ακόμα και πίσω από ένα μακρύ τραπέζι… γιατί φοβάται τον COVID-19 ή κάτι άλλο», είπε ο Ουκρανός πρόεδρος. «Ο κόσμος δεν θα συγχωρήσει ποτέ ούτε τον Πούτιν ούτε τη Ρωσία εάν χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα», πρόσθεσε.

Σχετικά