Δήμος Λεβαδέων:Πρωτοχρονιάτικη εκδήλωση για τα παιδιά των ωφελούμενων στο πρόγραμμα HELIOS

Στο πλαίσιο του προγράμματος «HELIOS – Υποστήριξη Ένταξης στην Ελλάδα Δικαιούχων Διεθνούς Προστασίας και Προσωρινής Προστασίας» που υλοποιείται από τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης (ΔΟΜ) και χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Λεβαδέων την Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2022 Πρωτοχρονιάτικη Εκδήλωση για τα παιδιά των ωφελούμενων του Προγράμματος.

Οι μητέρες και τα παιδιά που συμμετείχαν στην εκδήλωση είχαν την ευκαιρία να δουν βίντεο με ελληνικά έθιμα της Πρωτοχρονιάς (π.χ. στολισμός δέντρου, ψήσιμο παραδοσιακών γλυκών κ.α.) και να γευτούν παραδοσιακά χριστουγεννιάτικα γλυκά. Στη συνέχεια έγινε μία ζωηρή συζήτηση για τα δικά τους πρωτοχρονιάτικα έθιμα.

Τα παιδιά δημιούργησαν της δικές τους ευχετήριες κάρτες για την νέα χρονιά, έπαιξαν μουσικές καρέκλες ακούγοντας πρωτοχρονιάτικα ελληνικά και αραβικά τραγούδια και τραγούδησαν τα κάλαντα και στις δύο γλώσσες.

Ο Δήμαρχος Λεβαδέων κ. Ιωάννης Δ. Ταγκαλέγκας χαιρετίζει την εκδήλωση του προγράμματος HELIOS που στόχο είχε την δημιουργία ακόμη ενός πρόσφορου πλαισίου πολιτισμικής συνεύρεσης και κατανόησης μεταξύ των Δικαιούχων Διεθνούς και Προσωρινής Προστασίας με την τοπική κοινωνία. Ο Δήμος Λεβαδέων θα συνεχίσει να βρίσκεται δίπλα στο άνθρωπο από όπου και αν προέρχεται.

Σημειώνεται ότι οι Δικαιούχοι Διεθνούς ή Προσωρινής Προστασίας μπορούν να επικοινωνούν καθημερινά με το πρόγραμμα HELIOS για να ενημερωθούν ή και να κλείσουν ραντεβού: στον τηλεφωνικό αριθμό: 690.606.3503, είτε από κοντά στο Εκπαιδευτικό Κέντρο Ένταξης του προγράμματος: Χαιρωνείας 39 (έναντι 4ου Δημοτικού Σχολείου Λιβαδειάς).

Σχετικά