Συμπαράσταση από το Εργατικό Κέντρο Θήβας στους εργαζομένους της ΛΑΡΚΟ

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ

ΚΥΡΙΑΚΗ 15 ΓΕΝΑΡΗ 2023 ΣΤΗΝ ΛΑΡΥΜΝΑ

Το ΕΚΘ από την πρώτη μέρα του αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ που  εδώ και 3 ΧΡΌΝΙΑ  παλεύουν για την συνέχεια της εταιρείας την διασφάλιση του μεροκάματου και του μόχθου τους, ήταν και θα είναι στο πλευρό τους.

Ένας τιτάνιος αγώνας που δεν αφορά μόνο τους εργαζόμενους της εταιρίας αλλά ολόκληρες περιοχές της Χώρας σε Βοιωτία, Φθιώτιδα, Εύβοια, Κοζάνη και Καστοριά, δεδομένου ότι η λειτουργία της ΛΑΡΚΟ της μεγαλύτερη μεταλλευτικής βιομηχανίας της Χώρας, εδώ και μισό αιώνα αποτελεί οικονομικό πνεύμονα όχι μόνο για τις παραπάνω περιοχές αλλά και για την Εθνική οικονομία.

Οι συνέπειες της Κυβερνητικής  απόφασης για οριστικό σταμάτημα της παραγωγικής διαδικασίας εδώ και έξι μήνες με την απόλυση όλων των εργαζομένων και την επαναπρόσληψη τους για λίγους μήνες με συμβάσεις ορισμένου χρόνου  και με αβέβαιο το μέλλον της εταιρίας, θα είναι οδυνηρές για ολόκληρη την περιοχή μας.

Με βάση τις μέχρι σήμερα νομοθετικές ρυθμίσεις από 1η Φεβρουαρίου 2023 όλοι οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ πηγαίνουν στο ταμείο ανεργίας, ενώ η ΛΑΡΚΟ είναι έτοιμη να δοθεί έναντι «πινακίου φακής», χωρίς καμία διασφάλιση για τη συνέχιση της ενιαίας λειτουργίας της, όλων των θέσεων εργασίας και την καταβολή του μόχθου τους.

Τα Σωματεία των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ αντιδρώντας σε αυτή την τραγική εξέλιξη και προκειμένου να ενημερώσουν την κοινή γνώμη για τις επιπτώσεις αυτής της απόφασης, μεταξύ των άλλων, διοργανώνουν μια ευρύτατη σύσκεψη όλων των φορέων, κατοίκων και παραγόντων των ευρύτερων περιοχών που δραστηριοποιείται η ΛΑΡΚΟ.

Η ανοιχτή σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 15 Γενάρη 2023, στις 10.00 το πρωί, στο κινηματογράφο Ίλιον του οικισμού ΛΑΡΚΟ στο εργοστάσιο της Λάρυμνας.

Το ΕΚΘ θα συμμετέχει στην σύσκεψη καλώντας να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους, τα σωματεία μέλη και όλους τους εργαζόμενους της περιοχής.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Σχετικά