Ερντογάν σε νέο παραλήρημα κατά της Ελλάδας: «Πνίγει πρόσφυγες στο Αιγαίο και κρύβει προδότες»

Νέο ρεσιτάλ προκλητικότητας εναντίον της χώρας μας από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ο πρόεδρος της Τουρκίας έκανε λόγο για χώρες, που «αφήνουν πρόσφυγες να πεθάνουν στη θάλασσα» και «έχουν μετατραπεί σε καταφύγια προδοτών που διαφεύγουν από την τουρκική δικαιοσύνη».

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή της εφημερίδας «Καθημερινή» στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλη Κωστίδη, ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έκανε λόγο για χώρες «που αφήνουν τους πρόσφυγες να πεθάνουν στη θάλασσα, στο Αιγαίο, τους σκοτώνουν ακόμη και σκόπιμα βυθίζοντας τα σκάφη τους, τους ξυλοκοπούν, τους ληστεύουν, τους εξευτελίζουν και τους αναγκάζουν να βγουν από τα σύνορά τους».

Παράλληλα, μίλησε και για χώρες που «έχουν μετατραπεί σε καταφύγια προδοτών που διαφεύγουν από την τουρκική δικαιοσύνη».

«Σήμερα, ορισμένες χώρες, με τις οποίες είμαστε μαζί στο ΝΑΤΟ, το Συμβούλιο της Ευρώπης ή τον ΟΗΕ, έχουν μετατραπεί σε καταφύγια προδοτών που διαφεύγουν από την τουρκική δικαιοσύνη. Δεν γίνεται καμία ενέργεια, κανένα ξεκάθαρο βήμα για να λογοδοτήσουν οι τρομοκράτες στη δικαιοσύνη», ανέφερε στις δηλώσεις του ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Όπως υποστήριξε ο πρόεδρος της Τουρκίας, «χάρη στις επιχειρήσεις μας στο Αιγαίο, ο αριθμός των μεταναστών που διασώθηκαν από το χείλος του θανάτου φτάνει τους 20.000, μόνο πέρυσι».

Ερντογάν κατά NATO: «Λυπάμαι που μερικές χώρες – σύμμαχοι έχουν μετατραπεί σε καταφύγια τρομοκρατών»

Σύμφωνα με το OnAlert.gr, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξαπέλυσε και σφοδρή κριτική κατά κρατών-μελών του NATO, καθώς όπως υποστηρίζει, έχουν γίνει καταφύγιο για τρομοκράτες.

«Οι δολοφόνοι προστατεύονται με το πρόσχημα των αιτούντων πολιτικό άσυλο και μπορούν να ζήσουν ελεύθερα χωρίς να υποβληθούν σε καμία νομική έρευνα», δήλωσε ο Ερντογάν κατά τη διάρκεια μίας διάσκεψης στην Άγκυρα, την Τετάρτη (11.01.2023).

«Θα ήθελα να εκφράσω με λύπη ότι ορισμένες από τις χώρες με τις οποίες βρισκόμαστε κάτω από τη στέγη του ΝΑΤΟ, του Συμβουλίου της Ευρώπης ή του ΟΗΕ, έχουν μετατραπεί σε καταφύγια για ληστές και δολοφόνους που διαφεύγουν από την τουρκική δικαιοσύνη».

Ερντογάν κατά ΗΠΑ για Γκιουλέν και Κούρδων

Ο Τούρκος πρόεδρος επέκρινε έντονα και τις ΗΠΑ, αφού, όπως είπε, προσφέρουν «καταφύγιο» στον μουσουλμάνο ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο η Άγκυρα κατηγορεί για ενορχήστρωση της απόπειρας πραξικοπήματος το 2016.

Όπως είναι γνωστό, ο αρχηγός της FETO (η ομάδα των γκιουλενιστών που η Άγκυρα θεωρεί τρομοκρατική οργάνωση), που σκότωσε τους 252 πολίτες μας στις 15 Ιουλίου και βομβάρδισε το κοινοβούλιο και το προεδρικό κτίριο, μπορεί να συνεχίσει να επιβλέπει την τρομοκρατική του οργάνωση από την έπαυλή του στην Αμερική», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Επίσης, ο Ερντογάν πρόσθεσε ότι «τα μέλη της τρομοκρατικής ομάδας PKK, τα οποία αναζητούνται, μπορούν να οργανώσουν διαδηλώσεις στο κέντρο της Ευρώπης υπό την αιγίδα της αστυνομίας και να επιτίθενται σε Τούρκους πολίτες και αντιπροσώπους».

«Το πρόσφατο επεισόδιο στο Παρίσι ήταν το τελευταίο παράδειγμα αυτού», είπε ο Τούρκος πρόεδρος, αναφερόμενος στις διαδηλώσεις των Κούρδων του Παρισιού μετά την αιματηρή δολοφονική επίθεση ενός εθνικιστή κατά πολιτιστικού κέντρου Κούρδων, όπου έχασαν την ζωή τους 3 άνθρωποι. «Ελπίζω τα περιστατικά που δείχνουν το λάθος της διάκρισης μεταξύ καλών τρομοκρατών και κακών τρομοκρατών να ξεκινήσουν μια νέα εποχή στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας», δήλωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

πηγή: newsit.gr

Σχετικά