Α’ ΕΣΚΑΣΕ: Ανατροπή και μεγάλο διπλό! Άρης Θήβας-ΑΕΕΠ Χαλκίδας 75-76

Νίκη μεγάλης βαθμολογικής αλλά και ψυχολογικής σημασίας για την ΑΕΕΠ Χαλκίδας, που κατάφερε και γύρισε από το -15 μέσα στη Θήβα κερδίζοντας τον Άρη με 75-76, με καλάθι του Μπαλάνου στα 4” για τη λήξη ενός μεγάλου ντέρμπι που ”έσπασε” καρδιές!

Ο Άρης ήταν καλύτερος στο πρώτο ημίχρονο όταν επέβαλε το ρυθμό του, βρήκε λύσεις στην επίθεση,  με την ΑΕΕΠ Χαλκίδας να ανεβάζει στροφές προς το τέλος μειώνοντας σε 41-38.

Στη γ΄περίοδο ο ρυθμός του αγώνα δεν έδειχνε να αλλάζει με τον Άρη να διατηρεί ένα προβάδισμα που έδειχνε εκείνη την ώρα ικανό για να του δώσει τη νίκη.

Η εικόνα του αγώνα όμως άλλαξε στην τελευταία περίοδο όταν η ΑΕΕΠ Χαλκίδας επέβαλε το ρυθμό της καταφέρνοντας να ροκανίσει τη διαφορά και να μπει και παλι στη διεκδίκηση του αγώνα. Οι γηπεδούχοι σε αυτό το χρονικό διάστημα αναλώθηκαν σε αρκετά σουτ από την περιφέρεια που τα περισσότερα ήταν άστοχα, με τους φιλοξενούμενους να παίζουν σε αυτό το διάστημα ψυχωμένα μειώνοντας σε 73-71 και προσπερνώντας στο σκορ με 73-74 στο 39′.

Ο Άρης πέρασε εκ νέου μπροστά στο σκορ με 75-74, αλλά στα 4” μετά από τάϊμ-άουτ του Τσαούση που κάθισε στον πάγκο των φιλοξενούμενων αντί του Μιχαήλ, ο Μπαλάνος πήρε το επιθετικό ριμπάουντ και με καλάθι έγραψε το τελικό 75-76, καθώς στο τελευταίο δευτερόλεπτο ο Χαρατσής αστόχησε υπό δύσκολες προϋποθέσεις.

Διαιτητές: Αργυρούδης-Χρηστίδης (ΕΣΚΑ).

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 24-19, 41-38, 68-57, 75-76.

stereabasket.gr

Σχετικά