Α’ ΕΣΚΑΣΕ: Μόνος-πρώτος και αήττητος! Κένταυρος Λιβαδειάς-Κάδμος 82-78

Το μεγάλο ντέρμπι της Α’ ΕΣΚΑΣΕ βρήκε νικητή τον Κένταυρο Λιβαδειάς που διατήρησε το αήττητο στο πρωτάθλημα κερδίζοντας τον μεγάλο του αντίπαλο για τον τίτλο με τελικό σκορ 82-78, παίρνοντας το προβάδισμα με 1-0, σε μια σειρά που δείχνει πως θα πάει μέχρι τέλους, καθώς αυτές οι δύο ομάδες δείχνουν ικανές να διεκδικήσουν τον τίτλο και με το κυριότερο, τις νίκες της κανονικής διάρκειας να μεταφέρονται στα playoffs!

Μεγάλο ντέρμπι με μπάσκετ υψηλής ποιότητας που συναντάς σε αγώνες Εθνικών κατηγοριών, σε ένα κατάμεστο κλειστό γυμναστήριο όπου πάνω απ’ όλους νικητής βγήκε το τοπικό μπάσκετ!

Οι δύο ομάδες έδειξαν ότι δικαίως βρίσκονται στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας και είναι πραγματικά κρίμα για το επίπεδο τους, που στο τέλος η μία από τις δύο δεν θα καταφέρει να φτάσει στο στόχο της ανόδου.

Ο Κένταυρος πήρε τον αγώνα στα…σημεία, είχε το προβάδισμα στη μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού χωρίς να πάρει διαφορά ασφαλείας, αλλά και ο Κάδμος στο τέλος κατάφερε να μειώσει από το -8 στο -4 με τις διαφορές να παίζουν πάντα το ρόλο τους για πιθανές μελλοντικές ισοβαθμίες.

Στο πρώτο 10λεπτο ο Κάδμος είχε τον έλεγχο με τον Γκρινιάρη να καθοδηγεί τους φιλοξενούμενους στην επίθεση και τον Κένταυρο να μην βρίσκει λύσεις. Η ομάδα της Θήβας προηγήθηκε με 18-24, με τους γηπεδούχους να βρίσκουν καλό ρυθμό από τα μέσα της β’ περιόδου με τον Πέττα να βγαίνει μπροστά στην επίθεση για να διαμορφωθεί το σκορ σε 34-28 στο 15′. Ο Κάδμος όμως και πάλι απάντησε για να τελειώσει το ημίχρονο στην απόλυτη ισορροπία (41-41).

Στη γ’ περίοδο ο Κένταυρος βρήκε λύσεις από την περιφέρεια, με δύο τρίποντα ξέφυγε ακόμα και με 10 πόντους (62-52 στο 28′), αλλά ο Κάδμος κατάφερε να επιστρέψει και να μειώσει έως τους 4 πόντους. Στα τελευταία λεπτά του αγώνα ο Κένταυρος κατάφερε να διατηρήσει ένα προβάδισμα 4-8 πόντων που του έδωσε τελικά τη νίκη με 82-78.

Κορυφαίος των νικητών ο Πέττας που πέτυχε 27 πόντους, ιδίως σε σημεία που η ομάδα του τον χρειαζόταν. Τον ακολούθησαν επιθετικά οι Δημητριάδης και Γαρμπής.

Από τον Κάδμο πρώτος σκόρερ ο Γκιζόγιαννης με 25 πόντους, πολύ καλό το δίδυμο Γκρινιάρη-Πανταζή, όπως και ο Κόλλιας στο πρώτο ημίχρονο.

Διαιτητές: Χαϊνά-Σπυρόπουλος.

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 21-24, 41-41, 64-59, 82-78.

ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ (Μάρκου): Καρφάκης, Γαρμπής 16 (3), Στεφάνου 5 (1), Τασούλας, Χαλβατζής, Πέττας 27 (3), Κοϊτσάνος 7 (1), Παππάς, Ματζιώρης 3 (1), Θεοφανόπουλος, Κολιούκος 5 (1), Δημητριάδης 19 (1).

ΚΑΔΜΟΣ (Αναστασίου-Δεφίγγος): Γκιζόγιαννης 25 (1), Θανάσαινας 6, Σκούμας Λ., Γκρινιάρης 19 (2), Πανταζής 16 (1), Σκούμας Δ., Κωνσταντούρας, Παπαδάκης, Κόλλιας 10 (2), Σταμέλος, Αναστασόπουλος 2, Νικολάου.

από stereabasket.gr

Σχετικά