Εορτή Αγίου Ιωάννη του Καλυβίτη-Tο Βαθύ Αυλίδος τίμησε τον Πολιούχο του

Την Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2023, μνήμη του Αγίου Ιωάννη του Καλυβίτη, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Γεώργιος τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στον ομώνυμο του Αγίου περικαλλή Ναό στο Βαθύ Αυλίδος, με την παρουσία των πολιτικών, στρατιωτικών αρχών και των πιστών της περιοχής.

Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμα αναφέρθηκε στην ευαγγελική περικοπή της ημέρας, το θαύμα της θεραπείας των 10 λεπρών, και την αχαριστία των ανθρώπων, καθώς και στον βίο του Αγίου Ιωάννη του Καλυβίτη.

Μετά τη Θεία Λειτουργία στον εξωτερικό χώρο του Ναού έγιναν τα αποκαλυπτήρια της επιγραφής θεμελίωσης και εγκαινίων του Ιερού Ναού. Κατά τη Θεία Λειτουργία τους ύμνους απέδωσαν ο Πρωτοψάλτης και ο Λαμπαδάριος του Ιερού Ναού κ. Γεώργιος Μαρίνης και κ. Νεκτάριος Γεραμάνης αντίστοιχα.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε τη βασιλόπιτα του Φιλανθρωπικού Ιδρύματος – Σωματείου “Εστία Μητέρας” Λιβαδειάς και ευχήθηκε στο Διοικητικό Συμβούλιο της Εστίας, στις Γερόντισσες που φιλοξενούνται στο Ίδρυμα, καθώς και σε όσους παρευρίσκονταν στην εκδήλωση καλή και ευλογημένη χρονιά, με υγεία και δύναμη.

Σχετικά