Ο καιρός των επόμενων ημερών στη Βοιωτία

Ο καιρός των επόμενων ημερών στη Βοιωτία

Ένα βαθύ βαρομετρικό χαμηλό θα στροβιλίζεται τις επόμενες ημέρες στην Ιταλία και θα επηρεάσει με βροχές και ισχυρές καταιγίδες κυρίως την Δ. Ελλάδα και τα νησιά του Α. Αιγαίου.

Στη Βοιωτία θα προκαλέσει βροχές και σποραδικές καταιγίδες την επόμενη νύχτα. Το πρωί ο καιρός θα γίνει άστατος με τοπικές βροχές αλλά και διαστήματα ηλιοφάνειας. Το μεσημέρι τα φαινόμενα θα σταματήσουν. Οι νοτιοδυτικοί άνεμοι θα πνέουν ισχυροί και κατά διαστήματα θα έχουν πολύ ισχυρές ριπές (60 με 70 km/h). Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και θα κυμανθεί από 6 έως 14 βαθμούς.

Το Σαββατοκύριακο αλλά και τις πρώτες ημέρες της νέας εβδομάδας ο άστατος καιρός θα διατηρηθεί. Βροχές και τοπικές καταιγίδες αναμένεται να σημειωθούν το μεσημέρι και το απόγευμα. Όμως θα υπάρξουν και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας. Οι άνεμοι την Κυριακή θα εξασθενήσουν και θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία δείχνουν ότι από τα μέσα της νέας εβδομάδας θα σημειωθούν έντονες βροχές και χιονοπτώσεις στα ορεινά της Βοιωτίας. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και μέρα με τη μέρα τα χιόνια θα κατεβαίνουν χαμηλότερα.

Στην δορυφορική εικόνα φαίνονται οι νεφώσεις που βρίσκονται στην Δ. Ελλάδα και μέσα στη νύχτα θα φέρουν βροχές και στη Βοιωτία.

Καλό βράδυ.

Λουκας Τασιος

ΛΙΒΑΔΕΙΑ ΚΑΙΡΟΣ

Σχετικά